Logo Infraroodexpert

Verlichting die ook verwarming is: zo creëer jij de ideale sfeer en temperatuur in elke ruimte.

Efficiënte verwarming zonder opslagverlies nodig? Strakke look en energiezuinig? Kies infrarood plafondverwarming met LED. Warmte en licht in één.
Infrarood en verlichting in één.

Combineer efficiëntie en design

Wil jij graag infraroodverwarming installeren, maar heb je geen plaats aan de muur of aan het plafond omdat je verlichting in de weg hangt? Met infraroodpanelen kan je je verwarming en verlichting perfect combineren. Je kan dus kiezen voor infraroodpanelen waarbij led verlichting is geïntegreerd. Zo krijg je een minimalistische en strakke look die in ieder interieur past én bespaar je bovendien heel wat ruimte.

Daarnaast is er ook qua verlichting heel wat mogelijk. Zo kan je kiezen voor indirecte belichting. Hierbij schijnt het licht niet recht naar beneden, maar juist tegen het plafond of muur. De led lampen zijn dimbaar waardoor je de helderheid steeds zachter of harder kan zetten. Je kan zelfs andere lichtkleuren instellen. Zo heb jij maximale controle over je verlichting en creëer je steeds de juiste sfeer in iedere ruimte. Ideaal voor een romantisch diner, een spannende filmavond of juist de perfecte badkamerverlichting.

Eenvoudig bedienen

De verlichting en verwarming in infraroodpanelen is zeer gebruiksvriendelijk. Met de afstandsbediening (die je tegen de muur kan hangen) schakel je het licht aan of uit en stel je de gewenste temperatuur in. Je kan er ook voor kiezen om je infraroodpanelen en verlichting te bedienen met een smartphone app: zo kan je zelfs vanuit je luie zetel alles bedienen.In combinatie met een slimme sensor kan je de infraroodpanelen zelfs instellen om in te schakelen wanneer je de ruimte betreedt. Je moet je geen zorgen maken dat de ruimte te traag opwarmt, infraroodpanelen geven namelijk op enkele minuten warmte.Ten slotte kan je ook kiezen voor een thermostaat. Daarmee kan je alle infraroodpanelen in je woning bedienen. Je leest er ook de actuele kamertemperatuur op af en kan er ook andere verwarmingssystemen in huis mee bedienen, zoals de vloerverwarming of centrale verwarming.

Bespaar dubbel

Nu de energieprijzen de pan uit swingen is het belangrijk om maximaal aan elektriciteit te besparen. Met infraroodverwarming kan je gemakkelijk de thermostaat een graadje of twee lager instellen. Dat komt omdat je rechtstreeks objecten en personen verwarmt, en niet de lucht rondom. Zo bespaar je energie én krijg je het sneller warm.

En zoals we net al aanhaalden: in combinatie met een slimme sensor schakelt de verwarming en verlichting pas in wanneer je effectief in de ruimte bent. Ben je er niet? Dan betaal je geen verwarmingskosten. Omdat je de warmte sneller voelt, hoef je je ook geen zorgen te maken dat de ruimte lang koud aanvoelt.

Combineer dit met een LED-verlichting in plaats van klassieke gloeilampen of halogeenlampen en je bespaart dubbel. LED-verlichting is immers 90 procent zuiniger dan een gloeilamp, en verbruikt 85 procent minder stroom dan een halogeenlamp. Ze gaan ook een pak langer mee dan traditionele verlichting. Om het jaar een peertje vervangen behoort dan ook tot het verleden.

Wil je graag je infraroodverwarming en je verlichting combineren? Contacteer Infraroodexpert, wij helpen je graag met uittekenen van een ontwerp op maat, voor grote of kleine projecten.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.