Logo Infraroodexpert

Spectaculaire prijsstijging in gas & stookolie, elektrische centrale verwarming een slim alternatief?

Vrees je nu al je aardgasfactuur, nog voor de winter? Zoek je een zuinig alternatief? Elektrische verwarming is populair en voordelig. Ontdek hier enkele voordelen bij (ver)bouwen.
Op zoek naar een alternatie voor je centrale verwarming? Elektrische verwarming is populair en voordelig. Ontdek hier enkele voordelen.

De evolutie van elektrisch verwarmen

Iedereen weet dat elektrische verwarmingssystemen vroeger duur waren en een hoog energieverbruik kenden. Vandaag de dag is elektrische verwarming en voornamelijk infraroodverwarming aan een sterke opmars bezig.

Deze verwarmingssystemen zijn ontzettend geëvolueerd de laatste jaren. Ze zijn veel efficiënter, duurzamer en slimmer geworden. Bovendien zijn ook het design en de functionaliteit sterk verbeterd.

Mede dankzij heel wat ontwikkelingen in onze woonomstandigheden; denk maar aan de strengere isolatienormen, de komst van zonnepanelen, de prijsstijging van fossiele brandstoffen en de Europese klimaatwet voor CO2-neutraliteit, wint elektrische centrale verwarming aan populariteit.

Besparen op verwarmingskosten

Een zeer zuinige manier van elektrisch verwarmen is met infraroodpanelen. De infraroodstralen werken zoals de zon (maar dan zonder schadelijke UV stralen). Ze verwarmen objecten en mensen in plaats van lucht. Dit zorgt ervoor dat het sneller warm is in huis. Infraroodverwarming is ook 100% efficiënt. Er gaat bijvoorbeeld nergens warmte verloren doorheen leidingen. Daarnaast verwarm je geen onnodige ruimtes. De infrarood panelen zijn zelfstandig werkende units, waardoor je enkel de ruimtes verwarmt die je op dat moment nodig hebt.Dankzij dit elektrisch verwarmingssysteem heb je dus veel minder energie nodig om het lekker warm te maken in huis. Met infrarood bespaar je al snel 50% op je energiebehoefte.Tegenwoordig beschikken steeds meer mensen over zonnepanelen. Ideaal te combineren met elektrische centrale verwarming want dankzij zonnepanelen is het mogelijk bijna gratis te verwarmen. Infraroodverwarming is de meest innovatieve vorm van elektrisch verwarmen en is 100% compatibel met groene energie. Dit betekent dat je de groene energie die je opwekt met je zonnepanelen kan gebruiken voor het verwarmen van jouw woning.

Elektrische verwarming installeren: een fluitje van een cent

Wil je in de eerste plaats renoveren om de energiezuinigheid van je woning te verbeteren? Naast een betere isolatie kan ook infraroodverwarming een grote impact hebben op het duurzame karakter van je huis…en natuurlijk je energiefactuur.Infraroodpanelen zorgen namelijk voor gerichte warmte. Wat betekent dat? Infraroodstraling verwarmt niet de lucht in een ruimte, zoals een klassieke convectieverwarming, maar de personen en voorwerpen in die ruimte. Je hoeft dus niet de hele kamer te verwarmen voordat jij het warm krijgt. Je zet je infraroodpanelen aan en enkele minuten later voel je al een knusse, warme gloed.

Die gerichte warmte zorgt ervoor dat je enkel energie verbruikt waar en wanneer jij ze nodig hebt.

Je huis veilig verwarmen

Bij centrale verwarmingssystemen op gas of mazout worden er brandstoffen verbrand om warmte te genereren. Hierdoor ontstaat er een risico op CO-vergiftiging. Elektrische verwarming met name infraroodverwarming is een stuk veiliger en bovendien duurzaam en ecologisch.

Infraroodverwarming is niet enkel veilig, het bevordert zelfs de gezondheid. Infraroodstraling zorgt voor een betere bloedcirculatie en versterkt het immuunsysteem. Bovendien werkt deze techniek anti-allergisch. Er wordt namelijk geen onnodige stof beweging op gang gebracht zoals bij stijgende warme lucht aangezien de objecten worden verwarmd en niet de lucht in de ruimte. Van te droge of te warme lucht is er dus bij deze verwarmingsmethode geen sprake.

Wil jij je woning zuinig, eenvoudig en veilig verwarmen? Contacteer infraroodexpert en ontdek ons aanbod aan infrarood verwarmingspanelen.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.