Logo Infraroodexpert

Waarom kiezen voor infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is een innovatieve verwarmingsmethode die gebruikmaakt van infraroodstraling om ruimtes te verwarmen. In plaats van de lucht direct te verwarmen, zoals traditionele verwarmingssystemen, straalt infraroodverwarming objecten en personen direct aan. Dit zorgt voor een gelijkmatige en efficiënte warmteverdeling. Het systeem is energiezuinig, milieuvriendelijk en biedt een aangenaam binnenklimaat. Ontdek hier alles over de voordelen en werking van infraroodverwarming.

Ben je op zoek naar de meest efficiënte verwarmingsoplossing? Ontdek de voordelen van infraroodverwarming.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Infraroodverwarming voordelen

Hoe werkt infraroodstraling en wat zijn de voordelen van infraroodverwarming?

Je wilt jouw woning of werkplek verwarmen op een zuinige, gezonde én comfortabele manier? Dan is infraroodverwarming een ideale en vooruitstrevende keuze. Onze moderne infraroodpanelen met subtiel design vormen de nieuwste, toekomstgerichte manier van elektrisch verwarmen.

Lage kost voor energie

Infraroodverwarming werkt superefficiënt. De infraroodstralen verwarmen objecten in een ruimte, niet de lucht. Veel minder energie nodig voor een comfortabel effect, zelfs op moeilijk te verwarmen plaatsen. Combineer met zonnepanelen: zo wordt je verwarming nog goedkoper.

Goed voor de gezondheid

Infraroodstralen warmen een lichaam op: ideaal tegen spier- of gewrichtspijn, voor een betere bloedcirculatie en immuunsysteem. Van keel- of hoofdpijn door droge lucht, van allergische reacties door rondvliegende stofpartikeltjes – typisch bij klassieke radiatoren – heb je evenmin last.

Een match in elk interieur

Infraroodpanelen laat je subtiel inwerken, stijlvol in de wand of op het plafond. Of je kiest voor verwarmingspanelen met een spiegel, een grote foto, indirecte ledverlichting … Voor elke ruimte is er een functionele designoplossing, zonder opzichtige radiatoren of ingrijpende breekwerken. 

Jouw infraroodpanelen bijna gratis verwarmen dankzij zonnepanelen

Wie beschikt over zonnepanelen kan met infraroodverwarming bijna gratis verwarmen. Infraroodverwarming is namelijk de meest innovatieve vorm van elektrisch verwarmen. Aangezien je zelf elektriciteit produceert, profiteer je dubbel en dik van onze energiezuinige producten.

Infraroodpanelen zijn duurzame producten
met een lange garantie

Elektrische verwarming is vervaardigd in Duitsland en voldoet aan de strenge kwaliteits- en keuringsnormen (ISO 9001, CE keuring, TUV keuring). Bovendien biedt de fabrikant 10 JAAR GARANTIE. Op al onze infraroodverwarming kan de garantie verlengd worden tot 15 jaar.

Infraroodpanelen hebben een lage installatiekost

Infraroodpanelen kunnen eenvoudig aan de muur of aan het plafond bevestigd worden en nemen geen extra ruimte in. De toestellen werken geluidloos en zijn goedkoop in gebruik. Plaatsing kan gebeuren zonder grote ingrijpende kap- en breekwerken en een volledige woning kan op 1 dag tijd omgeschakeld worden op infraroodverwarming. 

Meer weten over infraroodverwarming? Maak een afspraak

Kom langs in onze showroom of laat Infraroodexpert bij je thuis langskomen voor gratis advies.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.