Logo Infraroodexpert

Klant aan het woord: “Wij verwarmen onze woning ondertussen al 10 jaar met infraroodverwarming.”

Bart verwarmt zijn woning ondertussen al 10 jaar met infraroodverwarming van Infraroodexpert. De woning van 150m² is volledig voorzien van infraroodverwarming. In totaal hangen zo’n 12 infraroodpanelen verspreid over de keuken, slaapkamers, badkamers, leefruimte en gangen. 

Wordt de infraroodverwarming gebruikt als hoofd- of bijverwarming?

Wij gebruiken infraroodverwarming als hoofdverwarming en hebben daarnaast nog een kleine pelletkachel, als bijverwarming/sfeerkachel.

Waarom kozen jullie voor infraroodpanelen?

Wij kozen voor infraroodpanelen enerzijds omdat ze enorm plaatsbesparend zijn. Alle panelen hangen bij ons aan het plafond waardoor de muren vrij blijven voor het plaatsen van meubels zoals kasten. Anderzijds is het ook een zeer energiezuinig systeem. Bovendien heb je met infraroodpanelen een minimale installatiekost en geen onderhoudskosten.

Hoe hebben jullie infraroodverwarming leren kennen?

Zelf kwamen wij voor het eerst in aanraking met infraroodverwarming in het buitenland. In Duitsland en Oostenrijk is deze manier van verwarmen al veel langer bekend. Onze woning was één van de eerste woningen in België die volledig op infraroodverwarming verwarmd werd.

Wat is het effect van infraroodverwarming op de energiefactuur?

Als we, vandaag de dag, onze energiefactuur vergelijken met de energiefactuur van onze vorige woning op gas en een houtkachel, zien we dat we vandaag tot 30% minder betalen op maandbasis.

Zijn zonnepanelen interessant bij infraroodverwarming?

Bij de bouw van onze woning hebben we er ook voor gekozen om zonnepanelen te plaatsen. Met de opbrengst van 10 zonnepanelen compenseren we het verbruik van onze 12 infraroodpanelen.

Waarom kozen jullie voor Infraroodexpert als verwarmingspartner?

Infraroodexpert biedt een enorm aanbod aan verschillende merken en leveranciers. Daarnaast had ik ook het meeste vertrouwen in hun expertise. Ze helpen bij het bereken van het juiste vermogen volgens de grootte van de ruimte, de isolatie en het gebruik van de ruimtes. Ik zou hen zeker aanbevelen!

Benieuwd naar de voordelen van infraroodpanelen op jouw energiefactuur? Contacteer Infraroodexpert voor meer informatie.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.