Logo Infraroodexpert

Je schoonheidssalon duurzaam verwarmen

Wil jij ook dat je klanten zich helemaal kunnen ontspannen tijdens hun behandeling? In een schoonheidssalon zijn koude behandelruimtes en storende geluiden van verwarmingssystemen dus uit den boze. Daarom bieden infraroodpanelen een interessante oplossing: ze creëren een aangename temperatuur, zijn geruisloos en gaan naadloos op in je interieur.

schoonheidssalon-duurzaam-verwarmen

Volledig zen tijdens massages en gezichtsbehandelingen

Tijdens een massage of een gezichtsbehandeling wil je natuurlijk dat je klant geniet. Een koude ruimte of zoemende airco maakt het moeilijker om volledig te ontspannen. Met infraroodpanelen aan het plafond of aan je muur, zorg je voor een aangename warmte.

Anders dan bij een klassieke verwarming met radiatoren, verwarmen deze panelen personen en objecten rechtstreeks – en dat zonder geluid te maken! Daarnaast heb je geen grote verbouwingswerken om naar infraroodverwarming over te schakelen. Op slechts enkele uren zijn de panelen geïnstalleerd. Bovendien helpt infraroodverwarming ook om de spieren beter te laten ontspannen, een echte meerwaarde voor tijdens massages. 

Niet te warm, niet te koud

Voor bepaalde behandelingen is de juiste temperatuur ook cruciaal. Tijdens ontharingen met wax kan een te hoge temperatuur ervoor zorgen dat de wax niet stolt of dat de klant gaat zweten waardoor de wax geen grip krijgt. Bij een te lage temperatuur stolt de wax dan weer te snel. Bovendien is de klant deels ontkleed en bemoeilijkt kippenvel de ontharing. Met infraroodpanelen kan je de temperatuur heel precies instellen, afhankelijk van de gekozen behandeling.

Verwarming en verlichting in één

Terwijl je voor ontspannende behandelingen zoals massages net indirecte verlichting wil, heb je voor je nagelstudio of ontharingen een ruimte met goede verlichting nodig om precies te werk te kunnen gaan. Ook qua ingebouwde verlichting zijn er veel opties met infraroodpanelen: voor een sfeervolle verlichting, kies je bijvoorbeeld best voor indirecte ledverlichting die verwerkt wordt in de infraroodpanelen. 

Twijfel je of de panelen je interieur niet gaan overheersen? Geen nood, de panelen gaan op in het interieur waardoor de sfeer van je behandelingsruimte hetzelfde blijft. Of je kan infraroodverwarming ook verwerken in een spiegel of kunstwerk om je inrichting extra aan te kleden.

Een luxebeleving voor je klanten

Heb jij naast een schoonheidssalon ook een parfumerie of wellness-gedeelte in je zaak? Laat bezoekers van je wellness helemaal ontspannen met een Sunshower. Deze Sunshower brengt de zon binnen in je wellness. Onder deze douche met infrarood maakt je lichaam vitamine D aan en warmt het je spieren op.

Verwarm enkel waar en wanneer jij wil

Naast de esthetische voordelen van infraroodverwarming, is het ook een erg energiezuinige oplossing. Je verliest geen warmte in je winkel door opengaande deuren omdat infrarood de lucht niet verwarmt. Schakel je panelen enkel aan tijdens afspraken en hou je energiefactuur laag. Infraroodpanelen worden bovendien elektronisch aangestuurd en kunnen worden verbonden met zonnepanelen en domotica. Zo kan je het energieverbruik van je schoonheidssalon verder optimaliseren.

Bekijk de verschillende designopties in onze showrooms in Willebroek en Aalter en ervaar zelf de Sunshower.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.