Logo Infraroodexpert

Waarop letten bij de aankoop van een infraroodpaneel?

Overweeg jij om je woning volledig of gedeeltelijk te verwarmen met infraroodverwarming? Om de juiste beslissing te kunnen nemen, geven wij enkele aandachtspunten om rekening mee te houden bij de aankoop van infraroodpanelen.

waar op letten bij aankoop infraroodpanelen

Welke ruimtes wil je verwarmen?

De keuze van infraroodpanelen hangt af van welke ruimtes je wilt verwarmen. Je dient rekening te houden met een aantal factoren:

De stijl van je interieur

In sommige kamers zoals de woon-, bad-, eet- of slaapkamer is esthetiek belangrijk. Hier kan je kiezen voor designpanelen die passen bij de stijl en inrichting van je interieur. In een inkomhal, berging, zolder of garage is dit minder van toepassing en kan je kiezen voor goedkopere panelen.

De grootte en indeling van de ruimte

Daarnaast bepaalt de grootte en de indeling van de ruimte hoeveel panelen je nodig hebt of welk type paneel voldoet om de ruimte te warmen. Infraroodpanelen hangen we het liefst aan het plafond, maar bij zeer lage plafonds is dit niet ideaal. Ga je voor infraroodpanelen aan de muur? Zorg er dan zeker voor dat meubels niet voor het toestel staan.

Benodigdheden voor installatie

Om een infraroodpaneel te kunnen installeren hebben we enkel een vlakke muur of plafond nodig en stroomtoevoer. Dit kan een elektriciteitskabel zijn of een stopcontact. Is dit nog niet voorhanden? Dan werken wij naar een bestaand stroompunt toe.

Wil je extra toepassingen voor je infraroodpanelen?

Naast verwarmen, heb je met infraroodverwarming ook de mogelijkheid om directe of indirecte ledverlichting in de panelen te verwerken. Zo heb je een 2-in-1 oplossing die naadloos aansluit bij je interieur.

Ook in de badkamer hebben infraroodpanelen een extra functie. Ga voor een paneel in spiegelvorm, dan heb je geen last meer van aangedampte spiegels na het nemen van een warme douche. Zo kun jij na je wasbeurt onmiddellijk verder met je routine zonder de spiegel droog te moeten blazen. Om je wellness-moment in de badkamer compleet te maken, kan je ook kiezen voor een sunshower, waarbij de infraroodverwarming ook dienstdoet als sauna.

Naast verlichting en een spiegel zijn er nog tal van extra toepassingen: denk aan een handdoekrek, krijtbord, foto of zelfs een kunstwerk.

Wat kosten infraroodpanelen?

Een belangrijk aandachtspunt bij de aankoop van infraroodverwarming is je budget. Infraroodverwarming is een zeer budgetvriendelijke verwarmingsinstallatie. Voor enkele honderden euro’s koop je al een paneel. Reken iets meer als je kiest voor krachtigere panelen, designpanelen of meerdere exemplaren.

Ook de installatiekosten zijn beperkt omdat de plaatsing erg eenvoudig, snel en zonder breekwerken verloopt. Tot slot zijn infraroodpanelen erg onderhoudsvriendelijk zodat je na de installatie ook geen bijkomende kosten hebt.

Hoeveel energie verbruikt infraroodverwarming?

Infraroodverwarming werkt op basis van elektriciteit. Door mensen en objecten te verwarmen en niet de lucht zoals bij traditionele verwarmingssystemen, wordt er zeer gericht verwarmd. Er gaat veel minder warmte verloren tegenover systemen die lucht opwarmen.

De infraroodpanelen warmen snel op waardoor je enkel de ruimte waar je zit hoeft te verwarmen en je energieverbruik zeer beperkt blijft. Om nog voordeliger te verwarmen, combineer je infraroodverwarming met zonnepanelen.

Wil jij graag infraroodverwarming integreren in je woning? Contacteer ons en we bekijken bij jouw thuis de beste oplossing.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.