Opendeur weekenden met beursacties:
17 + 18 februari & 24 + 25 februari

Logo Infraroodexpert

Een warme werkplaats in de winter

Infrarood, petroleum en gasverwarming voor werkruimtes vergeleken. Optimaliseer comfort en efficiëntie in koude omstandigheden. Kies de beste optie voor jouw technische werkplek. .
Een warme aangename werkplek in de winter, zonder extra kosten.

Een warmtestraler op petroleum …

Voor een heteluchtkanon op petroleum moet je ervoor zorgen dat de ruimte goed verlucht is. Immers, dit toestel verbruikt zuurstof en kan een beetje ongezonde, stinkende uitstoot door verbranding veroorzaken. Best houd je ook rekening met de extra kosten voor onderhoud en brandstof.

… of een gaskanon?

Ook een toestel op gas kan je werkruimte krachtig verwarmen. Maar net als bij een toestel op petroleum geldt enige voorzichtigheid: sommige onderdelen van het toestel kunnen heel warm worden en daaraan kun je je verbranden. En bovendien kan een technisch defect zoals een gaslek voor een gevaarlijke situatie zorgen. Ook de extra kosten voor onderhoud en brandstof moet je incalculeren.

Infraroodverwarming: efficiënt en zelfs gezond

De stralen uit toestellen op petroleum en gas verwarmen de lucht in de ruimte. Omdat uit je werkplaats deze warme lucht langs deuren, ramen, daken en poorten ontsnapt, voelt de ruimte meteen weer koud aan als het toestel wordt uitgeschakeld.

  1. Infraroodstralen daarentegen verwarmen personen en items, niet de lucht. Dat er veel lucht door kieren, deuren en poorten naar buiten gaat, is dus geen enkel probleem.
  2. Op die manier zijn infraroodstralen zelfs goed voor je spieren, en verstijven die niet in een koude omgeving. Je voelt je ‘s avonds dus ook minder stram.
  3. Je kunt je niet verbranden aan een infrarood-verwarmingstoestel want geen enkel onderdeel wordt heel erg warm. Minder kans op een arbeidsongeval!
  4. De werkruimte moet niet geventileerd worden want er wordt geen brandstof verbrandt. Dit type toestel werkt op elektriciteit.
  5. Bijgevolg is er ook geen regelmatig onderhoud nodig. Met deze extra kost hoef je dus geen rekening te houden.
  6. Je hebt geen last van een slechte geur. Infraroodstralen zijn immers geurloos.
  7. Als je kiest voor een mobiel toestel, dan kun je dat plaatsen waar je aan het werk bent. Of je kiest voor (eventueel verlaagde) verwarmingspanelen aan het plafond, zodat je geen plaats op de vloer of aan de wanden verliest.

Lijkt een wandpaneel in de buurt van een werkbank je ideaal? Leuk om te weten dat er dan zelfs een uitvoering bestaat met een krijtbord. Handig voor snelle aantekeningen.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.