Logo Infraroodexpert

Hoe de juiste badkamerverwarming een positieve invloed heeft op je gezondheid

Zijn spier- en gewrichtspijn dagelijkse kost voor jou? Ben je gevoelig aan huisstof? Of heb je regelmatig hoofdpijn in drukkende ruimtes? Ontdek hoe de juiste (badkamer)verwarming jouw gezondheid ten goede komt.
Infraroodpanelen hebben een positieve invloed op je gezondheid.

Laat je huid stralen

Dat de zon in het algemeen een positief effect heeft op onze gezondheid is door de meeste mensen wel geweten. Maar er zijn natuurlijk ook schadelijke UV-stralen die wel voor problemen kunnen zorgen. Infraroodverwarming combineert alle positieve effecten van de zon en laat de negatieve achterwege. Door het gebruik van infrarood panelen in de badkamer wordt je lichaam aan de start van de dag opgewarmd en wordt de ontwikkeling van collageen gestimuleerd. Dit natuurlijke eiwit zorgt ervoor dat oneffenheden minder zichtbaar worden en je huid gaat stralen.

Dus ja, je leest het goed. Infraroodverwarming draagt bij tot een stralende gezonde huid. Heerlijk toch?

Verlicht spier- en gewrichtspijn in 3, 2, 1…

Infraroodverwarming is uiterst geschikt voor mensen met pijnlijke spieren en of gewrichten. Zo ook voor reumapatiënten die veel last ondervinden van slecht en koud weer. De aangename en gerichte stralingswarmte zorgt voor ontspannen spieren en een verbeterde bloedsomloop. Hierdoor kunnen spieren sneller herstellen en wordt spier- en gewrichtspijn verlicht. Het is dan ook niet voor niets dat fysiotherapeuten en kinesisten regelmatig gebruik maken van infrarood tijdens hun behandelingen.

Maak komaf met allergische reacties en hoofdpijn

Heb jij regelmatig last van snotteren, niezen, rode ogen,.. in huis? Dan ben je misschien wel allergisch aan huisstof. Bij conventionele verwarmingen wordt de lucht in een ruimte verwarmt waardoor de warme lucht stijgt. Zo beginnen allerlei kleine stofdeeltjes rond te vliegen met een mogelijke allergische reactie tot gevolg. Infraroodverwarming gaat stof circulatie tegen door rechtstreeks objecten, personen op te warmen in plaats van de lucht.

Deze manier van verwarmen zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit. Vaak kan de té droge lucht in een ruimte, gecreërd door conventionele verwarmingen, zorgen voor hoofdpijn. Bij infraroodverwarming wordt de lucht niet zo droog en verkleint de kans op hoofdpijn.

Zelf alle (gezondheids)voordelen van infraroodverwarming ontdekken? Contacteer Infraroodexpert en kom de aangename warmte zelf ervaren in onze showroom.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.