Logo Infraroodexpert

Hoog plafond, dus hoge verwarmingskosten?

Infraroodverwarming: betaalbare stijl in interieur. Hoog plafond? Warme lucht stijgt. Snelle, efficiënte warmte voor comfort en esthetiek. Bespaar kosten.
Hoog plafond, dus hoge verwarmingskosten?

Vloerverwarming is in een kamer met een hoog plafond zeker een goede optie. Maar vloerverwarming leggen is een hele klus, waarbij je de vloer moet openbreken bij een renovatie. Gelukkig is er nog een andere, veel makkelijkere oplossing. Hierdoor bespaar je ook nog eens op je verwarmingskosten. Een win-win situatie. 

Infraroodverwarming verwarmt de lucht niet, zoals de toestellen van je centrale verwarming op aardgas, je kachel of je haard wel doen. De warme lucht van die verwarmingstoestellen stijgt inderdaad in een kamer met een hoog plafond. Maar infraroodstralen verwarmen de mensen en objecten in hun buurt, en die warmte blijft dus beneden in de ruimte. Waardoor je gaat besparen op  verwarmingskosten.

Bovendien komt infraroodverwarming in smaakvolle uitvoeringen, die prachtig aansluiten bij de unieke vormgeving die past bij deze kamer.

We zetten vier ideeën op een rij:

Zwevende warmte?

Omdat de infraroodstralen sneller de aanwezige mensen en objecten verwarmt, kun je infraroodpanelen lager hangen, aan kabels. Zeker in een strakke interieurvormgeving kan dit er mooi uitzien.

Verwarming en verlichting in een

De infraroodpanelen met ledverlichting zijn een andere mogelijkheid: verlichting en verwarming in één stijlvolle oplossing. Deze efficiënt verwarmende designverlichting past perfect in een kamer met dit volume.

Verwarming die (bijna) kunst is

Een enorme foto of indrukwekkend kunstwerk aan de muur past ook perfect in een kamer met een hoog plafond. Daar heb je misschien al een gedacht. Maar waar je misschien niet aan dacht, is de combinatie van zo’n werk met verwarming én verlichting. Je kunt immers een infraroodpaneel, of een combinatie van verschillende verwarmingspanelen, met een print naar keuze laten decoreren én kiezen voor  indirecte sfeerverlichting erachter.

Liever onzichtbare verwarming dankzij inbouwtoestellen?

Infrarood-verwarmingspanelen kunnen bijna onzichtbaar worden ingebouwd in de pleisterwand of vals plafond. Deze panelen kunnen immers de kleur krijgen die je wenst, dus ook exact dezelfde kleur als je muren en plafonds.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.