Logo Infraroodexpert

Uw zolderkamer energiezuinig verwarmen met infraroodverwarming

Isolatie en verwarming van uw zolderkamer. Bespaar geld, verminder CO2-uitstoot. Optimaliseer energie-efficiëntie en comfort. Maak uw zolder warm en duurzaam.
Uw kamer energiezuinig verwarmen met infraroodverwarming.

Uw zolder als extra ruimte

Na de renovatie van uw dak kunt u uw onbenutte zolderkamer gebruiken als extra slaapkamer, mancave of ontspanningsruimte. Natuurlijk wil u deze nieuwe ruimte ook optimaal verwarmen. Waarmee moet u rekening houden?

Stijgende warmte

We weten allemaal dat warme lucht stijgt. Hoge plafonds zijn dus mooi en imposant, maar zorgen dat de warmte van uw centrale verwarming verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Extra kosten en veel werken?

De verwarmingsmogelijkheden op een oude zolder zijn meestal erg beperkt. Uw centrale verwarming of vloerverwarming uitbreiden tot het bovenste verdiep is een hele klus. En klassieke elektrische verwarming is dan weer een aanslag op uw portefeuille…

Gelukkig is er een andere oplossing!

Maximale energie-efficiëntie dankzij infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een minder gekende manier om een ruimte te verwarmen. Volledig onterecht, want de nieuwe infraroodtoestellen worden keer op keer beter en energiezuiniger. Daarnaast biedt een infraroodtoestel heel wat voordelen tijdens de renovatie van uw dak:

  • Hoge plafonds? Geen last van! Infraroodstralen verwarmen mensen en objecten in hun buurt, waardoor de warmte beneden in de ruimte blijft.
  • Infrarood verwarming brengt een lage energiekost met zich mee, zeker wanneer u zonnepanelen heeft.
  • De stralen van infraroodverwarming zijn goed voor uw gezondheid. Een extra troef in uw nieuwe ruimte!

Benieuwd naar alle voordelen van infraroodverwarming? We schreven er een blog over!

Infrarood verwarming als troef voor uw zolder

Daarnaast is dit type verwarming een streling voor het oog. Er zijn verschillende manieren om uw verwarming om te toveren tot een echte eyecatcher in uw nieuwe ruimte:

Zwevend verwarmen

Omdat de stralingswarmte van infrarood verwarming niet stijgt, kunt u uw infraroodpanelen perfect aan kabels laten hangen. Een must-have voor strakke interieurs!

Verlichten én verwarmen

Een oplossing om te verlichten en verwarmen? Dan zijn infraroodpanelen met ledverlichting een perfecte oplossing.

Verwarmen met kunst

Een grote foto of kunstwerk past perfect in een kamer met een hoog plafond. Misschien is het wel een idee om een infraroodpaneel met een bepaalde print te hangen? U kan hiervoor zelf een ontwerp of foto aanleveren of kiezen uit ons database van miljoenen foto’s. U zal ongetwijfeld een foto vinden die helemaal past bij uw interieur.

Inbouwverwarming

Eerder liefhebber van onzichtbare verwarming? Dan kunnen we infrarood-verwarmingspanelen inbouwen in uw pleisterwand of vals plafond!

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.