Opendeur weekenden met beursacties:
17 + 18 februari & 24 + 25 februari

Logo Infraroodexpert

Word energie-onafhankelijk dankzij een thuisbatterij & infraroodpanelen.

Zie jij binnenkort ook je terugdraaiende teller verdwijnen? Ben je die schommelende energieprijzen ook zo beu? Vraag jij je af hoe je vandaag de dag toch nog kan besparen op je energierekening? Infraroodexpert helpt jou op weg naar meer energieonafhankelijkheid.

Infraroodpanelen met digitale meter en thuisbatterij.

Minder afhankelijk van prijsschommelingen en politieke beslissingen

Sinds het afschaffen van de terugdraaiende teller door de Vlaamse regering zitten veel eigenaars van zonnepanelen met de handen in het haar. De stroom die ze terug op het net zetten levert namelijk nog maar een fractie op van wat ze vroeger ontvingen, terwijl ze net zwaar geïnvesteerd hebben in hun zonnepanelen.

Net daarom is het tegenwoordig zo belangrijk om je eigen geproduceerde stroom maximaal te benutten, zodat je zonnepanelen maximaal renderen. Op die manier omzeil je effectief de digitale meter.

Maar wat als je overdag niet thuis bent? Met een thuisbatterij sla jij de zonne-energie die je overdag produceert op, zodat je deze ‘s avonds wanneer je thuis bent kan gebruiken. Bijvoorbeeld voor het opladen van je elektrische wagen. Een thuisbatterij van gemiddelde capaciteit zorgt namelijk dat we het eigen verbruik van onze zonnepanelen van gemiddeld 30% tot zelfs 70% kunnen verhogen. Zo bespaar jij op je energiefactuur.

Duurzaam en groen

Toen je je zonnepanelen plaatste, deed je dat misschien ook om je ecologische voetafdruk te verkleinen en een steentje bij te dragen aan het milieu. Jammer genoeg blijkt – ondanks je goede voornemens – slechts een klein deeltje van je zelf opgewekte groene stroom effectief verbruikt te worden. Het overige aandeel verbruikte stroom komt dus vaak nog steeds via vervuilend aardgas.

Met een thuisbatterij beperk je de hoeveelheid energie die je ‘s avonds extra van het net moet halen. Jouw opgewekte energie wordt namelijk opgeslagen. Hierdoor kan jij je groene stroom gewoon gebruiken wanneer je weer thuis bent.

Stroompanne? Geen zorgen!

De kwaliteit van het stroomnet in België is in vergelijking met andere landen niet slecht. Toch kan het wel eens voorvallen dat de stroom uitvalt. We werken tegenwoordig meer en meer van thuis uit, als je je werk niet meer kan doen door een stroompanne kan dat wel eens financiële gevolgen hebben voor je werkgever. Eigenaars van elektrische wagens zullen hun wagens ook niet meer thuis kunnen opladen tijdens een stroompanne.

Met een thuisbatterij en zonne-energie is je energievoorziening ook tijdens een stroomuitval gegarandeerd. Je hebt namelijk een noodbatterij die ervoor zorgt dat alle belangrijke elektrische apparaten gewoon kunnen blijven werken.

Premies beschikbaar

Ik hoor het je al vragen… Hoe ga ik dat betalen? Gelukkig is er in 2022 ook nog een premie van de Vlaamse overheid voor het installeren van een thuisbatterij. Voor een kleine batterij van 5 kWh bedraagt de premie € 1087,5 en voor een gemiddelde installatie € 1837,5. Wees er snel bij, want de premie daalt elk jaar, tot ze in 2024 definitief uitdooft.

Thuisbatterijen en infraroodverwarming

Infraroodverwarming verbruikt gemiddeld tien tot dertig procent minder elektriciteit dan klassieke verwarmingssystemen. Zo is het mogelijk om met een gevulde batterij aan je volledige dagelijkse verwarmingsnoden te voldoen. Zo beperk je de hoeveelheid stroom dat je van het stroomnet moet halen aan historisch hoge prijzen.

Benieuwd hoeveel jij kan besparen als je je zelf geproduceerde energie opslaat met een thuisbatterij? Onze experten staan je graag te woord en maken een uitgebreid energieplan voor je! Aarzel niet om onze experten te contacteren!

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.