Opendeur weekenden met beursacties:
17 + 18 februari & 24 + 25 februari

Logo Infraroodexpert

Je gasverbruik laten dalen en je zonnepanelen maximaal laten renderen, ontdek hoe.

Vraag jij je ook af hoeveel en hoelang de gasprijzen nog zullen toenemen? Wil je deze winter ook besparen op je verwarmingskosten? Maar wil je niet inboeten aan warmtecomfort? Wij vertellen je in deze blog hoe infraroodverwarming jouw energierekening ten goede komt.

Je gasverbruik laten dalen en je zonnepanelen maximaal laten renderen.

Efficiënt en zuinig verwarmen

We kennen allemaal de zogenaamde tips om te besparen op energiekosten. De thermostaat een graadje lager, het opzetten van je verwarming proberen uitstellen, minder lang of kouder douchen, deuren dichthouden,.. Jammer genoeg zorgen al deze maatregelen voor een afname van comfort. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Infraroodverwarming is daarom dé manier om energiezuinig te verwarmen zonder te moeten inboeten aan warmtecomfort. Hoe dit komt leggen we je graag even uit.

De straling van infraroodpanelen verwarmen op een zeer gerichte en efficiënte manier. Ze verspillen namelijk geen kostbare energie aan het opwarmen van de lucht in een ruimte. Je kent dat wel, de warme lucht stijgt waardoor je moet blijven verwarmen. Infraroodverwarming daarentegen warmt (net zoals de zon) mensen, muren en meubels op. Stralen worden weerkaatst. Zo zorgen de lange golf stralen voor een brede warmteverspreiding en ervaar je vrijwel meteen een aangename warmte. Zelfs in grote ruimtes. Dit maakt infraroodverwarming veel krachtiger en zuiniger dan standaard elektrische verwarming of accumulatieverwarming.

Subtiel en stijlvolle verwarmingselementen

Bij infraroodpanelen denken nog heel wat mensen aan de grote rode lampen zoals je wel vaker ziet op horecaterrassen. Dit is inderdaad een veelvoorkomende variant van infraroodverwarming maar niet te vergelijken met infraroodverwarming voor binnen. De buitenverwarming heeft namelijk heel andere specificaties dan binnenverwarming aangezien ze buiten bestand moeten zijn tegen verschillende weersomstandigheden en vaak verder en sterker kunnen stralen. Daarom zijn de infraroodpanelen voor binnenshuis een pak compacter en subtieler zonder de rode lampen.

Laat je zonnepanelen maximaal renderen

Met de huidige gasprijzen gaan steeds meer mensen op zoek naar mogelijke verwarming alternatieven om niet afhankelijk te zijn van gas. Infraroodverwarming is in alle gevallen een zeer interessante optie, maar beschik je ook nog eens over zonnepanelen? Dan is infraroodverwarming interessanter dan ooit!

Infraroodverwarming is een zeer milieuvriendelijke en spaarzame optie in combinatie met zonnepanelen. De zelf opgewekte zonne-energie kan eenvoudig gebruikt worden om je infraroodpanelen te voeden. Bovendien is infraroodverwarming zowel inzetbaar als bijverwarming als hoofdverwarming. Zo kan jij je woning grotendeels via je zonnepanelen verwarmen. En zeg nu zelf, met de terugdraaiende teller die verdwenen is, wat doe je anders met al die zelf opgewekte energie?

Aanschafkosten zuinige infraroodverwarming

Mocht je nog niet overtuigd zijn van infraroodverwarming delen we je graag ook nog even mee dat ook de aanschafkosten ontzettend laag liggen. In tegenstelling tot warmtepomp bespaar je als snel heel wat uit per ruimte die je uitrust met een infraroodpaneel. Dit komt mede door de eenvoudige installatie van infraroodpanelen. De panelen worden aan het plafond of de muur bevestigd zonder breekwerken aangezien er geen watertoevoer of -afvoer nodig is. Simpeler kan bijna niet.

Conclusie? Infraroodverwarming is goedkoper in aanschaf, zuiniger, krachtiger én milieuvriendelijker dan andere verwarmingssystemen. Vooruit, waar wacht je nog op?

Wil jij ook graag besparen op stookkosten? Contacteer Infraroodexpert om jouw mogelijke overschakeling naar infraroodverwarming te bespreken. Wil jij ook graag besparen op stookkosten? Contacteer Infraroodexpert om jouw mogelijke overschakeling naar infraroodverwarming te bespreken.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.