Logo Infraroodexpert

Verwarm je badkamer veilig en snel met infraroodpanelen

Verlang je naar een warme badkamer na het douchen? Zoek je energiezuinige, veilige verwarming met gezondheidsvoordelen? Infraroodverwarming biedt dit, voldoet aan veiligheidseisen en verwarmt snel.
Verwarm je badkamer veilig en snel met infraroodpanelen.

Snelle opwarming

De badkamer is geen kamer waar je veel uren per dag spendeert. Je hoeft ze dus niet de hele dag onnodig te verwarmen. Maar je wil het natuurlijk wel warm hebben wanneer je in of uit je douche stapt. Bij een klassieke verwarming kan het lang duren vooraleer je badkamer een aangename temperatuur heeft. Zeker bij hoge plafonds gaat er enorm veel warmte verloren, omdat de warme lucht stijgt.

Bij infraroodverwarming daarentegen gaat er geen kostbare warmte verloren en wordt er geen onnodige energie verbruikt. Dankzij de gerichte opwarming van muren, badkamermeubels en personen in de ruimte krijg je het snel aangenaam warm in je badkamer. Je zet het paneel alleen aan op de juiste momenten waardoor je deze ruimte niet onnodig gaat verwarmen doorheen de dag.

Veilig elektrisch verwarmen

Infraroodpanelen zijn enorm veilig om je huis elektrisch te verwarmen. Zo is er een ingebouwde sensor die ervoor zorgt dat de panelen stoppen met verwarmen als de gewenste temperatuur bereikt wordt. Ze zijn overigens ook aanraakveilig: de panelen binnen handbereik bereiken nooit een temperatuur die hoog genoeg is om tot verbranding te leiden.Natuurlijk zijn de meeste infraroodpanelen ook geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamer, omdat ze voldoende afgeschermd zijn tegen vochtinsijpeling. Panelen van Europese makelij zijn ook voorzien van de nodige keurmerken, die garanderen dat het apparaat veilig is en voldoet aan de nodige Europese veiligheidseisen.

Enkel voordelen voor je gezondheid

De warmtestraling die door infraroodpanelen wordt afgegeven is perfect veilig. Je kan de straling zelfs vergelijken met de straling die door een tegelkachel wordt afgegeven. Ook zonnestralen, waarvan we een dagelijkse dosis nodig hebben om gezond te blijven, bestaat voor een groot deel uit infraroodstralen. Maar als we onze huid moeten beschermen tegen de zon, zijn infraroodpanelen dan toch niet gevaarlijk? Neen hoor, omdat de infraroodstralen geen schadelijke UV-stralen bevatten.Infraroodstraling heeft zelfs heel veel positieve effecten op je gezondheid. Het is goed voor je spieren en gewrichten, je huid en je ogen. Ook mensen met astma of allergieën ervaren positieve effecten van infraroodverwarming.

Ook benieuwd naar alle praktische én gezondheidsvoordelen van infraroodverwarming? Onze medewerkers bij Infraroodexpert nemen graag de tijd om alles uit de doeken te doen. Contacteer ons voor een afspraak.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.