Logo Infraroodexpert

Een heerlijke warmte in je badkamer, het hele jaar door?

Wil je je badkamer niet constant verwarmen, maar toch nog spontaan in de douche kunnen stappen zonder te bevriezen? Wil je het ook lekker warm hebben wanneer je je na je douche aankleedt? Of wil je graag de douchekraan een graadje lager zetten zonder meteen te bevriezen? Dat kan! We leggen je graag uit hoe in deze blogpost.

Ga in bad wanneer je wil

De badkamer gebruik je in principe enkel ‘s ochtends en ‘s avonds. Tussen die twee tijdstippen in verwarmen is eigenlijk pure verkwisting, maar doorgaans wil je natuurlijk niet in een ijskoude badkamer stappen. Dan heb je eigenlijk maar twee keuzes: je houdt de badkamer constant op temperatuur, of je neemt je douche of bad op een vooraf bepaald uur. In de aanloop van dat tijdstip laat je dus de badkamer een tijdje opwarmen.

Wat als je je doucheschema niet wil laten bepalen door je gasrekening, of spontaan even in bad wil gaan na een vermoeiende dag? Infraroodpanelen warmen snel en direct op en zorgen er dus voor dat je geen uur op voorhand de badkamer moet opwarmen om niet met kippenvel je douche in te stappen.

Wanneer je uit de douche stapt

Heb je het graag warm als je uit je bad of je douche stapt? Wie niet? Je kan de verwarming een graadje hoger draaien, maar aan de huidige gasprijzen komt je dat snel duur te staan. Dus hoe kan je dat warme gevoel na je douche nog even vasthouden tot je aangekleed bent?

De oplossing: infraroodverwarming als bijverwarming die je bij je bestaande verwarming plaatst. Zo druk je de gaskosten omlaag. Infraroodpanelen bestaan in alle maten, kleuren en vormen, als handdoekverwarmer, vermomd als spiegel of kunstwerk tegen de muur.

Ook onder de douche lekker warm

Je trekt aan het kortste eind als je als laatste van je gezin van 5 in de badkamer geraakt. Eindelijk kan je onder de douche. Maar… helaas, het warme water is op. Een half uur later douchen gaat niet, want je bent al bijna te laat voor je werk. Dan maar een koude douche?

Niet als je een sunshower hebt. Die zorgt ervoor dat je het zelfs met lauwwarm water lekker warm hebt onder de douche. Daarbij is koud of lauw water ook nog eens veel beter voor je huid die daardoor minder snel uitdroogt. Je bloedcirculatie heeft er ook baat mee en het werkt zelfs goed op je gemoed.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.