Logo Infraroodexpert

Zo beperk jij het energieverlies in moeilijk te verwarmen ruimtes zoals de receptie.

Zitten je baliemedewerkers regelmatig te bibberen achter de ontvangstbalie? Wil je voor een warm welkom zorgen voor je bezoekers? Benieuwd hoe je de ontvangsthal of andere moeilijk te verwarmen ruimtes van je bedrijf efficiënt kan verwarmen zonder onnodig warmteverlies? Ontdek het allemaal in deze blog.
Hebben je onthaalmedewerkers het vaak té koud?

Veelvoorkomende problemen

Heel wat bedrijven ondervinden problemen in het verwarmen van de receptie. Zo is deze ruimte in vele gevallen een stuk frisser dan de rest van het gebouw door de hoge plafonds en/of warmte die eenvoudig kan ontsnappen door de passage van bezoekers en deuren die hierbij op regelmatige basis openen en sluiten. Maar ook het tegenovergestelde is realiteit. In sommige gevallen denkt men de tocht buiten te kunnen houden door de centrale verwarming extra hard te zetten. Dit zorgt dan weer voor een onaangenaam binnenklimaat met zeer droge lucht én een hoge energiefactuur.

Efficiënt verwarmen doe je zo

Infraroodverwarming is de ideale oplossing voor grote en/of moeilijk verwarmbare ruimtes zoals de receptie maar ook bedrijfshallen, magazijnen,.. Dankzij de gerichte stralingswarmte van infraroodpanelen tover je deze ruimtes in no-time om in een aangename en comfortabele werkplek voor je medewerkers. Infraroodpanelen gaan namelijk heel anders te werk dan klassieke verwarmingssystemen. Ze warmen niet de lucht op maar personen, objecten en muren. Hierdoor krijg je het sneller aangenaam warm en verbruik je een pak minder energie wat ook voordeliger is voor je energiefactuur. De warmte die gegenereerd wordt met infraroodverwarming is minder beïnvloedbaar door tocht aangezien het hier om stralingswarmte gaat en er geen warme lucht is die kan ontsnappen.

Het belang van experts

Voor een optimaal resultaat raden we aan om een professional zoals Infraroodexpert onder de arm te nemen. Onze experten berekenen hoeveel panelen er exact nodig zijn om een bepaalde oppervlakte aangenaam te kunnen verwarmen en bepalen de juiste positie van de panelen voor een goede spreiding van de warmte. Zo ben je zeker dat je de volledige warmtecapaciteiten benut en verliezen tot een minimum beperkt.

Infraroodpanelen zijn erg eenvoudig te plaatsen. Ze kunnen aan het plafond of tegen de muren bevestigd worden maar in beide gevallen kan dit zonder enige kap- en breekwerken. Afhankelijk van de grootte van de ruimte en het aantal panelen kunnen onze experten de gehele ruimte omzetten naar infraroodverwarming in slechts enkele uren of maximum één werkdag.

Wil jij ook zorgen voor een warm onthaal van je bezoekers? Contacteer Infraroodexpert voor een vrijblijvend gesprek over de verschillende mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.