Logo Infraroodexpert

3 tips om je woning energiezuinig te verwarmen met infrarood

Je wilt het in je woning aangenaam warm hebben, maar wel tegen een betaalbare prijs. Infrarood verwarmt mensen en objecten en niet de lucht. Hierdoor heb je minder warmteverlies. Wij geven drie tips om met enkele eenvoudige aanpassingen je woning te verwarmen en de energiefactuur laag te houden.

woning energiezuinig verwarmen infraroodexpert

Tip 1: Programmeer een schema om te verwarmen

Infraroodpanelen zijn zeer gemakkelijk apart te programmeren. Zelfs meerdere panelen in dezelfde ruimte kan je onafhankelijk aanpassen. Je kan met een thermostaat ook een tijdschema instellen naargelang jouw routine. Je hoeft geen lange buffertijd in te calculeren, in slechts enkele minuten zijn de panelen warm. 

Tip 2: Optimaliseer de temperatuurinstellingen

Ga op zoek naar een warmte die comfortabel aanvoelt en energiezuinig is. Dit kan je doen door je energieverbruik te analyseren. Zijn je panelen geconnecteerd met een van onze domoticasystemen? Dan krijg je in de app een overzicht over het verbruik van je infraroodpanelen. Met de app kan je ook nagaan of je zeker de panelen hebt uitgeschakeld als je thuis weggaat. Zo niet, schakel je ze snel uit via de app.

Heb je geen domotica in huis, dan kan je manueel bijhouden op hoeveel graden de panelen staan en hoeveel je verbruikt via de bijgeleverde thermostaat. Zet de panelen uit als je niet in de kamer bent. Verminder de temperatuur met enkele graden en kijk of het verbruik veel lager ligt.

Tip 3: Plaats niets voor de panelen

De installateur van infraroodverwarming bepaalt de beste positie voor de panelen. Idealiter plaats je de panelen tegen het plafond. Maar in lange, smalle ruimtes of ruimtes met een laag plafond is dit niet altijd mogelijk. Als je zelf graag infraroodpanelen wil monteren, is het belangrijk om goed na te kijken of de panelen genoeg reikwijdte hebben. Daarnaast zet je er best geen meubels voor, zo blokkeer je de verspreiding van de warmte.

Bonustip: Verbind infrarood met andere verwarmingsbronnen

Door je infraroodpanelen te koppelen met andere warmtebronnen zoals zonnepanelen of een warmtepomp, verwarm je bijna kosteloos. Je produceert namelijk zelf de energie die je gebruikt voor je verwarming. Verbruik je deze energie overdag tijdens de werkuren, dan betaal je niets voor je verwarming.

Wil jij ook overschakelen op een energiezuinige verwarming? Bel of mail ons en we bekijken samen de mogelijkheden van infrarood in jouw woning.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.