Logo Infraroodexpert

Slimme en veilige verwarming in zorgcentra

In woonzorgcentra wil je natuurlijk dat de bewoners het lekker warm hebben, maar als directie van een wzc, is het belangrijk dat de energiefactuur niet de pan uitswingt. Infraroodverwarming biedt een comfortabele, energie-efficiënte en veilige oplossing. Wij leggen uit wat de voordelen zijn voor jou en de bewoners.

infraroodexpert verwarming zorgcentra

Wat zijn de troeven voor bewoners?

Het comfort van de bewoners is uitermate belangrijk. De woonomstandigheden bepalen mee het gemak voor hen. Het type verwarming in een woonzorgcentrum draagt mee bij tot hun gemak.

Altijd aangenaam warmte

Infraroodverwarming verwarmt mensen en objecten in tegenstelling tot traditionele verwarmingsinstallaties die de lucht gaan verwarmen. Deze rechtstreekse warmte voelt daardoor heel aangenaam aan. De ruimte wordt niet als duf ervaren door verzadigde lucht. Daarnaast kunnen alle bewoners genieten van een comfortabele temperatuur, ongeacht waar ze zich bevinden in de ruimte.

Een hygiënisch verwarmingssysteem

Klassieke verwarmingsinstallaties die lucht verwarmen, zorgen voor meer luchtcirculatie waardoor stofdeeltjes en pollen meer ongemak veroorzaken bij de bewoners. Zeker voor personen die gevoelig zijn voor luchtwegaandoeningen of allergieën. Daar heb je met infraroodpanelen geen last van.

Soepele spieren

Bovendien werkt infrarood ook ontspannend voor de spieren. Het is algemeen geweten dat oudere mensen minder soepel zijn. Infrarood kan ook helpen bij het verminderen van spierspanning en ontstekingen van de spieren. Ook draagt het bij tot een verbeterde bloedcirculatie en flexibiliteit. Met infraroodverwarming kunnen de spieren al wat opwarmen voor de bewegingsoefeningen van start gaan.

Wat zijn de troeven voor de eigenaar van een wzc?

Naast een comfortabel verblijf voor de bewoners, telt voor de organisatie voornamelijk de praktische kant. Infraroodverwarming biedt ook enkele functionele voordelen.

Een energie-efficiënte verwarmingsoplossing

Warme lucht stijgt en verdwijnt langs openstaande ramen en deuren. Omdat infrarood de lucht niet opwarmt, heb je dus minder energieverlies dan bij andere types verwarming. Liggen er zonnepanelen op het dak van het woonzorgcentrum? Infraroodverwarming kan gekoppeld worden aan zonnepanelen. Door gebruik te maken van zonne-energie, verlagen de energiekosten aanzienlijk.

Gericht en lokaal verwarmen

Een verwarmingsinstallatie op basis van infrarood kan je ook programmeren om enkel te verwarmen in de ruimtes waar nodig. Tijdens de badmomenten heb je graag een warme badkamer, maar overdag kan je de verwarming hier uitschakelen. Zo kan je gericht verwarmen en gaat de energiefactuur naar beneden.

Een veilige verwarmingsinstallatie

Infraroodpanelen worden voornamelijk aan het plafond gehangen. Doordat ze niet binnen handbereik van de bewoners hangen, kunnen ze zich niet bezeren aan warme onderdelen. De panelen kunnen gecombineerd worden met ledverlichting, zo wordt ook de verlichting aangepast naar een duurzamer alternatief.

Eenvoudige installatie

De installatie van infraroodpanelen is heel makkelijk: er zijn geen waterleidingen of speciale aansluitingen nodig, een gewoon stopcontact of stroomtoevoer is voldoende. Omdat er geen breekwerken aan te pas komen, is de verwarming op een uurtje geïnstalleerd.

Een verwarmingssysteem zonder onderhoud

Ook het onderhoud is erg beperkt. Naast af en toe eens afstoffen, hebben infraroodpanelen geen extra aandacht nodig. In de installatie zitten geen bewegende onderdelen zoals ventilatoren of pompen. Je hebt dus geen kans op mechanische storingen of nood aan jaarlijkse controles.

Ben jij ook overtuigd dat infraroodpanelen in het woonzorgcentrum een ideale oplossing zijn? Contacteer ons en we bekijken de mogelijkheden van infraroodverwarming in jullie ruimtes.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.