Logo Infraroodexpert

Zo vermijd je vochtproblemen in je badkamer

De efficiënte verwarming van infraroodpanelen zorgt voor een goed binnenklimaat en minder vochtproblemen. Hoe? Dat leggen we even uit: 

Vochtproblemen vermijden.

Een slecht luchtklimaat door schimmel

Overal waar er vocht in huis is, kunnen schimmels voorkomen. Die geven lelijke plekken op de muur, maar schimmels zijn ook schadelijk voor de gezondheid. Ze zijn slecht voor de luchtwegen en versterken allergische reacties. Je krijgt dan last van benauwdheid en hoesten. Mensen die al last hebben van chronische longklachten, astma of reuma hebben daar nog meer last van.

Schimmels komen vaak in badkamers voor, want de luchtvochtigheid loopt er soms op tot 60%.
Goed ventileren en verwarmen is dus belangrijk. Infraroodverwarming is de meest efficiënte verwarming tegen schimmelvorming. Die creëert een wandtemperatuur die hoger ligt dan de omgevingslucht wat de groei van schimmels belemmert. De panelen verwarmen niet alleen de personen in de badkamer, maar ook alle oppervlakken zoals muren en plafonds. Het vocht in de ruimte verdampt ook sneller.

Geen warmteverlies

Er is bovendien minder luchtcirculatie dan bij een klassieke verwarming waardoor vochtige lucht minder wordt verspreid. Objecten houden warmte ook langer vast. Tijdens de ventilatie zakt de temperatuur in het geval van een infraroodverwarming slechts een paar graden, daar waar warme lucht bij een conventionele verwarming meteen ontsnapt uit de ruimte.

Nooit meer aangedampte spiegels

De infraroodverwarming vermindert het vochtgehalte in de badkamer waardoor ramen en spiegels niet langer aandampen. Wat dacht je trouwens van een spiegel met infraroodverwarming? Die voorkomt dat je na de douche constant de condens van je spiegel moet vegen. Of een geïntegreerd handdoekrek die je voorziet van een warme handdoek?

Als bijverwarming

Heb je last van vocht in je badkamer, maar wil je niet meteen je hele verwarmingssysteem vervangen? Dan kan je kiezen voor infraroodverwarming als bijverwarming. De panelen kunnen tegen het plafond bevestigd worden zonder breekwerken. Zo ervaar je alle voordelen van infraroodverwarming zonder diep in je zak te moeten tasten voor een volledig nieuwe verwarmingsinstallatie. De installatie is eenvoudig en snel en deze verwarming heeft geen onderhoud nodig.

Kom gerust langs in onze showroom om de mogelijkheden te bekijken. Onze experten staan je graag te woord. Contacteer ons.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.