Logo Infraroodexpert

Zo maak jij komaf met vocht problemen en schimmels in je badkamer

Heb je last van vocht in je badkamer? Of wil je vochtproblemen vanaf het begin vermijden? Op zoek naar een oplossing die het probleem bij de oorzaak aanpakt in plaats van de symptomen bestrijdt? Infraroodverwarming is dé ideale verwarmingskeuze voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.
Wil je vocht problemen vanaf het begin vermijden? Infraroodverwarming is dé ideale verwarmingskeuze voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Eenvoudig vocht vermijden

In vele gevallen ontstaat er vocht op de muren bij het nemen van een warm bad of een douche. De ruimte achteraf goed verluchten is vaak aangewezen. Ook al verlucht je goed, het vocht zal op termijn de muren aantasten en zelfs schimmel vormen. Zwarte plekken op je mooie witte muur zijn natuurlijk niet leuk om te zien, maar wanneer schimmelplekken niet worden aangepakt, kunnen ze ook nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid.

Schimmelsporen versterken allergische reacties en zijn slecht voor je luchtwegen. Je krijgt daardoor last van benauwdheid en hoesten. Mensen die al last hebben van chronische longklachten of astma worden nog harder getroffen. Daarbij versterken schimmels ook reumatische klachten.

De oorzaak aanpakken

Wat je wel kan doen is vermijden dat je badkamer te vochtig wordt. Kamers waar de luchtvochtigheid boven 60 procent ligt zijn namelijk ideale voedingsbodems voor schimmels. Infraroodverwarming pakt het probleem bij de wortels aan: de infraroodstralen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat, met een luchtvochtigheid die net goed is.Het vocht kan in je badkamer ook echt in de muren of plafonds kruipen. Klassieke verwarmingen die enkel de lucht verwarmen doen er veel langer over om ook de muren op te warmen en te drogen. Infraroodverwarming verwarmt de muren rechtstreeks en is daardoor veel effectiever in het voorkomen van schimmelvorming. De ideale oplossing is dus zowel ventileren als de muren en objecten opwarmen. En dit is exact wat infraroodverwarming doet.

Mogelijke toepassingen

Heb je last van vocht in je badkamer, maar wil je niet meteen je hele verwarmingssysteem vervangen? Dan kan je kiezen voor infraroodverwarming als bijverwarming. De panelen kunnen tegen het plafond bevestigd worden zonder enige breekwerken. Zo ervaar je alle voordelen van infraroodverwarming zonder diep in je zak te moeten tasten voor een nieuwe verwarming.

Of wat dacht je van een infraroodverwarming spiegel? Die zorgt er niet alleen voor dat je badkamer vrij van vocht en vieze schimmels blijft, maar ook dat je na de douche niet constant de condens van je spiegel moet vegen. Daarbij heb je het in de winter ook altijd lekker warm als je uit de douche stapt en je ochtendritueel vervolledigt. Je kan ook kiezen voor een infraroodpaneel met geïntegreerd handdoekrek. Wie heeft nu niet graag een warme handdoek om zichzelf af te drogen na een verkwikkende douche?

Ook vocht problemen en schimmels voorkomen of bestrijden? Contacteer Infraroodexpert voor advies op maat van jouw woning.

Heb je last van vocht in je badkamer? Of wil je vocht problemen vanaf het begin vermijden? Op zoek naar een oplossing die het probleem bij de oorzaak aanpakt in plaats van de symptomen bestrijdt? Infraroodverwarming is dé ideale verwarmingskeuze voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.