Opendeur weekenden met beursacties:
17 + 18 februari & 24 + 25 februari

Logo Infraroodexpert

Transformeer je zolder tot slaap- of hobbykamer

Gebruik je de zolder momenteel als opbergplaats maar wil je deze transformeren tot een extra slaap- of hobbykamer? Er komt meer bij kijken dan enkel een likje verf. Extra isolatie, nieuwe verlichting en een verwarmingsinstallatie. Infraroodverwarming biedt heel wat mogelijkheden om van je zolder een gezellige plek te maken.

transformeer zolder tot slaap- of hobbykamer infraroodverwarming

Optimaliseer je ruimte

Heb je een zolder onder een zadeldak? Dan heb je vast gekke hoeken in de ruimte waar je moeilijk normale kasten kan plaatsen zonder plaats te verliezen. Door ingebouwde kasten te zetten tegen schuine wanden, creƫer je diepe opbergruimtes. Klassieke verwarmingselementen zoals radiatoren of losstaande elektrische verwarmingstoestellen kunnen veel kastruimte innemen. Daarnaast heb je hiervoor ook leidingen nodig in de zolder. Infraroodpanelen hebben enkel een wand of plafond en een stopcontact nodig. Daarnaast kunnen ze ook gecombineerd worden met ledverlichting, een spiegel of een krijtbord.

Verwarm je zolder energie-efficiƫnt

Zolderruimtes zijn vaak niet ontzettend goed geĆÆsoleerd omdat de ruimte meestal als opbergplaats fungeert. Maar als je na enkele jaren een nieuwe functie wil geven aan je zolder, wil je niet in de kou zitten. Plaats isolatiepanelen en zorg voor een energie-efficiĆ«nte verwarming. Infraroodverwarming richt zich op de personen en objecten in de ruimte terwijl klassieke verwarmingselementen de lucht verwarmen. Deze warme lucht vliegt zo naar buiten door de slecht geĆÆsoleerde zolderkamer. Infraroodpanelen geven snel een warm gevoel. Bovendien kan je ze snel aan- en uitschakelen, waardoor je niets verbruikt als je niet in je nieuwe slaap- of hobbykamer bent.

Verlichting en verwarming in Ć©Ć©n

Ook de verlichting kan je best aanpassen als je de zolderruimte wil transformeren tot een slaap- of hobbykamer. Dat peertje brengt niet genoeg licht en geeft niet de juiste sfeer die je wil creƫren. Heb je veel licht nodig om je hobby goed uit te kunnen oefenen? Dan kan je kiezen voor infraroodpanelen met directe verlichting in je nieuwe hobbykamer. Om sfeer te creƫren in de slaapkamer kan je ook kiezen voor panelen met indirecte verlichting. De verlichting komt dan subtiel achter het paneel uit. Beide verlichtingsoplossingen zijn plaatsbesparend doordat ze op hoogte hangen en dus geen kast- of zitruimte innemen.

Een veilige verwarming

Infraroodpanelen zijn een zeer veilige verwarmingsinstallatie. Er is geen kans op koolstofmonoxidevergiftiging en er is weinig luchtcirculatie nodig waardoor je geen rondvliegende stofdeeltjes hebt. Kinderen kunnen zich niet verbranden omdat de panelen aan het plafond hangen. Op deze locatie hebben ze ook het beste rendement. Daarnaast geeft infraroodverwarming een ontzettend gezellige warmte, het voelt alsof je in het zonnetje zit. Ideaal om van je zolder een knusse plek te maken.

Wil jij ook je zolder omtoveren tot een extra slaapkamer of hobbykamer? Bezoek onze showroom in Willebroek en Aalter en bekijk onze designopties.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start inā€¦

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiƫnt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.