Logo Infraroodexpert

Kan je infraroodpanelen zelf installeren? Ja, maar…

Infraroodpanelen zelf installeren? Simpelweg ophangen, inpluggen, genieten én geld besparen. Of is het toch niet zo simpel?
Voorbereidingen infrarodpaneel inbouw.

Infraroodverwarming: uniek in zijn soort

Verwarmen op infrarood is een ietwat minder bekende vorm, maar minstens even kostenbesparend en efficiënt als andere verwarmingsmethodes. Het brengt dan ook verschillende voordelen met zich mee. Denk maar aan:

  • Infraroodverwarming is een decoratieve extra touch. Je kan de panelen gebruiken als extra decoratie of je kan ze volledig laten verdwijnen in jouw interieur.
  • Stralen van infraroodverwarming zijn goed voor je huid en gezondheid. Zo sla je meteen twee vliegen in één klap.
  • Een infraroodverwarming is zuinig, ecologisch en efficiënter. De infraroodverwarming verwarmt geen lucht in de ruimte, maar straalt warmte op mensen en voorwerpen in de kamer.
  • En last but not least: er is geen extra kap- en breekwerk nodig. Dat brengt iets meer handige mensen vaak op het idee om zelf aan de slag te gaan. Je kan de infraroodpanelen zelf installeren!

Enkele vragen om je infraroodverwarming zelf te installeren

Het is perfect mogelijk om infraroodverwarming zelf te installeren. Zo bespaar je namelijk wel wat kosten… op korte termijn. Wanneer je infraroodverwarming installeert moet je rekening houden met verschillende extra factoren. Anders wordt jouw goedkopere installatie op lange termijn een financiële aderlating.

Kan je technische installatie infraroodverwarming aan?
First things first: kan je écht genieten van infraroodverwarming zonder breekwerken of moet je op zoek naar een andere elektriciteitsbron? Sommige (oudere) huizen hebben namelijk een verouderde elektriciteitsinstallatie die het begeeft bij een beetje extra stroom.

Tip: Tijdens een gratis huisbezoek analyseren we het vermogen van uw elektriciteit en spelen we hier maximaal op in.

Opvallende of net heel subtiele verwarming?

Ben je op zoek naar een verwarming die je interieur een extra touch geeft? Dan is infraroodverwarming het perfecte middel.

Ben je eerder op zoek naar subtiel weggewerkte verwarming? Ook dan is infraroodverwarming het perfecte middel!

Er zijn namelijk verschillende manieren waarop infraroodverwarming een extra touch aan jouw interieur geeft. (We schreven er zelfs een blog over.) Onze interieurexperts kijken daarom altijd naar de beste én mooiste oplossing voor jouw interieur.

Hoe kan je het maximale uit je verwarming halen?

Het spreekt voor zich dat je minder verwarmingskosten wil betalen. Hoe kunnen jouw infraroodpanelen je hierbij helpen? Hang je je verwarming best aan het plafond of beter tegen de muur? Hoe haal je met extra hulpmiddelen (zoals slimme thermostaten en bewegingssensors) het maximale rendement uit jouw verwarming?

Een specialist op vlak van infraroodverwarming kent alle mogelijkheden als geen ander. Hij gidst je dus graag door de wereld van infraroodverwarming!

Eén bezoek, alle antwoorden

Tijdens een gratis huisbezoek komt onze verwarmingsexpert alle mogelijkheden van infraroodverwarming bij jouw thuis bespreken. Zo krijg je meteen een gepersonaliseerd antwoord op al je vragen.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.