Logo Infraroodexpert

Inspiratie nodig voor je badkamer renovatie? Ontdek infraroodverwarming op de BIS-beurs!

Herfst: tijd voor badkamerrenovatie. Ideeën of ontdekking? Kies badkamerverwarming zorgvuldig. Infraroodexpert toont panelen 2-10 oktober op BIS-beurs, Gent. Ontdek 3 redenen voor infraroodverwarming. Bezoek en beoordeel zelf.
Tijd voor badkamer renovatie. Ideeën of ontdekking? Kies badkamerverwarming zorgvuldig. Bezoek en beoordeel zelf.

Infrarood badkamerverwarming: gedaan met rillen in je badkamer, 's ochtends of na je douche

Als je uit je douche of bad stapt, wil je niet begroet worden door een koudegolf. Net zoals je ‘s ochtends niet met opgekrulde tenen over je badkamervloer wilt wandelen. Opstaan is sowieso al geen feest, zorg dan dat je badkamer een aangename tussenstop is op weg naar het ontbijt.

Hoe zorgt infraroodverwarming dan voor een aangename, comfortabele badkamervaring? Door snel te werken. Infraroodpanelen hebben geen half uur nodig om op temperatuur te komen. Binnen enkele minuten nadat je het paneel hebt ingeschakeld, voel je reeds de warme gloed van je verwarmingspaneel. Ideaal dus als je nog even snel in de douche wilt springen voor je vertrekt.

En waarom werkt infraroodverwarming dan zoveel sneller dan convectieverwarming? Omdat infrarood anders verwarmt. Convectieverwarming gaat namelijk alle lucht in je badkamer verwarmen. En de meeste badkamers bevatten héél wat lucht! Dat betekent dat jij moet wachten tot de hele badkamer op temperatuur is vooraleer je het zelf warm krijgt. Dat is allerminst efficiënt natuurlijk.

Bij infraroodverwarmingen spreken we over gerichte warmte. Deze verwarmingspanelen verwarmen enkel personen en objecten. Met andere woorden jezelf en bijvoorbeeld de lavabo waar je bij staat. Veel efficiënter en sneller.

Let wel, die infraroodstraling moet je niet verwarren met zonnestralen. Infraroodverwarming geeft hetzelfde aangename warmtegevoel, maar doen dit zonder de UV-component. Je zal dus enkel warmte voelen, zonder de kans op zonnebrand.

Infraroodverwarming maakt komaf met aangedampte spiegels en vocht op de muren

Behalve de koude, zorgt ook vocht voor een onaangenaam klimaat wanneer je uit je bad of douche stapt. Condensatie op de muren, aangeslagen spiegels en een drukkende, klamme atmosfeer. Niet bepaald rustgevend.

Hoe lost infrarood badkamerverwarming je vochtproblemen op? Condensatie ontstaat doordat warme waterdamp neerslaat op koude oppervlakken. Omdat infraroodverwarming ook muren, kasten en spiegels opwarmt, droogt vocht sneller op en krijgt condens minder kans.

Zo kan jij meteen vanuit je douche of bad voor je spiegel gaan staan.

Je badkamer verwarmen zonder design compromissen

Plaats je een klassieke convectieverwarming in je badkamer, dan moet je hier bij je inrichting rekening mee houden. Je moet met andere woorden, rond je radiator heen bouwen. En bovendien moeten er leidingen worden getrokken.Infrarood badkamerverwarming maakt het minder complex en zorgt dat jij geen compromissen moet maken bij het ontwerpen van je badkamer. Wat heb je nodig om een infraroodpaneel op je badkamermuur te plaatsen? Enkele bevestigingspunten en een stopcontact. Dat is alles.Omwille van die eenvoudige set-up kunnen de meeste installaties in 1u worden uitgevoerd. Je kan dit zelf doen, maar onze installateurs komen ook graag jouw infraroodpanelen installeren.Waar hang je best zo’n infraroodpaneel? Waar jij het wilt, op de muur of aan het plafond. Je kan zelf bepalen waar het paneel de grootste meerwaarde biedt voor je inrichting en je gebruiksgemak.Wil je jouw infraroodverwarming helemaal onopvallend maken? Kies dan om het te integreren in een infrarood spiegel of een lichtarmatuur. Zo voel je de verwarming, maar zie je ze niet. Volledig in harmonie met jouw design.

Wil jij het comfort in je nieuwe badkamer verhogen zonder in te boeten op design? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek over infraroodverwarming in je woning of kom naar de BIS-beurs tussen 2 en 10 oktober!

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.