Logo Infraroodexpert

Langer genieten van gezellige zomeravonden in de openlucht dankzij de juiste terrasverwarmer.

Heb jij het tijdens gezellige (na)zomeravonden snel fris op je terras? Wil je graag het hele jaar door van je tuin en of terras kunnen genieten? Ben je op zoek naar een veilige én efficiënte terrasverwarmer? Wij vertellen jou waarom infraroodverwarming de perfecte keuze is.
Langer genieten van gezellige zomeravonden met de juiste terrasverwarmer.

Verschillende soorten terrasverwarmers

Niets beter dan tijdens zwoele zomeravonden gezellig samen buiten te eten of simpelweg te genieten van je tuin of terras. Want geef toe, dit is toch het ultieme vakantiegevoel. Jammer genoeg is dit de rest van het jaar vaak iets te fris of zelfs koud. Met ons Belgische weer is een terrasverwarmer daarom geen overbodige luxe. Zo kan je ook wanneer het geen 30 graden is van de gezonde buitenlucht genieten.Maar hoe verwarm je dan best je terras? Er zijn natuurlijk heel wat verschillende opties. Al is de ene al wat geschikter dan de ander. Een vuurkorf of vuurschaal bijvoorbeeld geeft meteen een gezellig kampvuur gevoel maar is dan weer niet zo veilig. Je moet hierbij altijd kinderen en huisdieren in het oog houden en zorgen dat andere voorwerpen voldoende afstand bewaren. Bovendien wordt er een hoop (ongezonde) rook geproduceerd die in je kleren kruipt. Een terrasverwarmer op gas is dan weer een andere optie. Al is deze optie windgevoelig en gaat er dus heel wat warmte verloren bij winderige weersomstandigheden. Bovendien zit je ook met zware gasflessen. De veiligste en meest zuinige optie is dan weer een infrarood terrasverwarmer. Deze verwarmers kunnen zowel hangend als staand en kan je dimmen. Daarnaast vragen deze terrasverwarmers zo goed als geen onderhoud, zijn ze eenvoudig te installeren en zijn ze energiezuinig aangezien ze zeer gericht verwarmen.

Welke infraroodverwarming voor jouw terras?

Ook in infrarood terrasverwarmers zijn er heel wat verschillende opties. Om de beste match voor jouw terras te bepalen kijken we even naar het verschil tussen een open en overdekt terras. Bij een open terras kies je best voor een infrarood terrasverwarmer met korte golf. De korte golf zorgt voor onmiddellijke warmte en is bovendien niet gevoelig voor wind.Voor een (semi) gesloten ruimte ga je best voor een terrasverwarmer met middellange golf, aangezien deze middellange golf gevoeliger is voor wind. Deze warmtestralers zijn beschikbaar in verschillende designs en vormen. Met een overdekt terras kan je de panelen ook perfect aan het plafond laten plaatsen.

Plaatsing van je infrarood terrasstraler

Infrarood terrasverwarmers zijn zeer eenvoudig te installeren zonder breekwerken. Je steekt de stekker simpelweg in het stopcontact en… genieten maar! Onze experten komen bovendien ter plaatse en zorgen voor de perfecte plaatsing van jouw terrasverwarming. Zo wordt er rekening gehouden met de optimale warmteverdeling op je terras zodat niemand te veel of te weinig warmte ondervindt. Infrarood verwarmers kunnen ook uitgerust worden met dimmers zodat je eenvoudig verschillende standen kan instellen dankzij de afstandsbediening.

Ga je voor een hangend model of liever een staande terrasverwarmer? Het voordeel van een hangende terrasverwarmer is dat ze weinig ruimte in beslag nemen en minder opvallen. Je hebt natuurlijk wel een muur of plafond nodig waar je ze aan kan bevestigen. Een staande terrasverwarmer is dan weer gemakkelijk te verplaatsen dan de hangende heaters.

Wil jij ook graag het hele jaar door van je terras kunnen genieten? Contacteer Infraroodexpert en we bekijken samen de mogelijkheden voor jouw terras.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.