Infraroodverwarming en domotica: een gelukkig huwelijk
Smarthomesystemen of domotica zijn een zeer praktische toevoeging in je huis. Het is dan ook een zeer praktische toevoeging in je huis. Je kan verschillende bronnen zoals verlichting, verwarmingsinstallaties, screens en luiken, muziekboxen… volledig programmeren volgens jouw leefgewoonten. Ook infraroodpanelen kunnen verbonden worden met domoticasystemen. Wij zetten de voordelen van geconnecteerde infraroodpanelen op een rijtje.
Waarom infraroodpanelen combineren met domotica?
In je woning leef je volgens de routines van je huisgenoten en jezelf. Hoe leuk zou het zijn als je badkamer al lekker warm is tegen dat jij ‘s morgens in de douche stapt, zonder dat je uit bed moet om de verwarming aan te zetten? Door je panelen te integreren in je smarthomesysteem, programmeer je gemakkelijk de verwarming per ruimte en gebruiker. Wijzigt je routine of ben je op verlof? Dan pas je het programma snel aan in de domotica-app.
Met domotica kan je ook op afstand de verwarming aan- of uitzetten. Zo heb je nooit meer twijfels of je de panelen hebt laten aanstaan. Ook als je een vakantiewoning verhuurt of een tweede woning hebt, regel en beheer je efficiënt het verbruik voor en na gebruik. De panelen zijn snel opgewarmd, waardoor je de temperatuur in de kamer kan aanpassen per gebruiker.
Hoe bedien je de panelen?
Infraroodpanelen koop je normaal gezien aan met een thermostaat. Maar als je een smarthomesysteem hebt, hoef je enkel de panelen aan te kopen. Je gebruikt gewoon de app van je domoticasysteem, alle panelen vind je daarin terug. Alle infraroodpanelen kunnen geïntegreerd worden op verschillende types domotica en worden geconnecteerd door de domotica-installateur zelf. Een kort telefoontje naar je installateur en de verwarming is zo geconnecteerd. Een verwarming op basis van infrarood is dan ook ideaal voor bestaande woningen.
Optimaliseer je verbuik
Maar je kan ook de efficiëntie van je panelen verhogen, ontdekken welke ruimte niet goed is geïsoleerd en waar je veel energie verliest. Bij onvoldoende of slechte isolatie gaat de warmte door de buitenmuren en warmen de objecten in de ruimte langzamer. Hierdoor moet je de infraroodpanelen hoger zetten, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Door dit probleem aan te pakken, zal je efficiënter kunnen warmen.
Infraroodexpert plaatst al jaren infraroodpanelen geïntegreerd in domoticasystemen. Heb je graag meer informatie? Bezoek onze showroom in Willebroek of Aalter.