Logo Infraroodexpert

Infrarood als veilige verwarming voor elke kinderkamer

In de kinderkamer is de veiligheid en het welzijn van je kroost het allerbelangrijkste. Een aangename temperatuur en gezonde lucht horen daarbij. Infraroodverwarming is uiterst veilig, want het oppervlak van infraroodpanelen is bijvoorbeeld aanraakveilig, waardoor kinderen zich niet kunnen verbranden als ze het aanraken. Bovendien zijn infraroodpanelen uitgerust met bescherming tegen oververhitting waardoor ze automatisch uitschakelen als ze te warm zouden worden. Wat zijn andere voordelen van deze verwarming voor de kinderkamer? 

Verwarming in een kinderkamer.

Snel de juiste comforttemperatuur

Infrarood verwarmt de ruimte op een natuurlijke manier. De straling verwarmt de objecten en mensen in de kamer in plaats van de lucht. Heel comfortabel voor kinderen wanneer ze spelen of slapen in hun kamer. Naast het comfort is de snelle opwarmtijd in vergelijking met andere verwarmingssystemen een troef. 

Minder circulatie van stof, virussen en bacteriën

Kinderen zijn gevoeliger voor de luchtkwaliteit dan volwassenen. Hun immuunsysteem is immers nog in ontwikkeling waardoor ze gevoeliger zijn voor allergieën of ademhalingsproblemen. Infraroodverwarming veroorzaakt gelukkig geen luchtcirculatie waardoor er minder stofdeeltjes, virussen en bacteriën in de lucht bewegen. Dit heeft een positief effect op de weerstand.

In tegenstelling tot centrale verwarming onttrekt infraroodverwarming geen vochtigheid uit de lucht. En te droge lucht is niet aangenaam, dat heeft een effect op ieders lichaam, ook dat van kinderen. Bovendien dringt de stralingswarmte dieper door in het lichaam, wat doorbloeding en stofwisseling bevordert.

Discreet of als eyecatcher?

Infraroodpanelen nemen niet veel ruimte in want ze zijn slechts 3,5 cm dik. Het enige wat je nodig hebt is een vrije muur of plafond, en een aansluiting voor elektriciteit. Het paneel kan ook voorzien worden van foto als leuke eyecatcher. De infraroodpanelen werken ook stil in tegenstelling tot bijvoorbeeld radiatoren die soms ruisende geluiden maken. Ideaal dus voor kinder- en studeerkamers.

Ook benieuwd naar alle voordelen van infraroodverwarming? Onze medewerkers bij Infraroodexpert nemen graag de tijd om alles uit de doeken te doen. Contacteer ons of kom eens langs.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.