Logo Infraroodexpert

Geniet van de zon in de douche met de Sunshower

Een Sunshower in je badkamer maakt van die enkele minuten douchen een echte wellnesservaring. Je voelt elke dag de weldoende effecten van infraroodstralen. Een Sunshower is dus de perfecte kickstart van jouw dag of een heerlijk relaxmoment na een stevige sportsessie of een kille dag.

foto man in douche die geniet van warmte met infraroodstraling

Een Sunshower bestaat in verschillende modellen. Wat ze gemeen hebben, is dat je tijdens het douchen geniet van veilige infraroodstraling in combinatie met lage dosis UV-licht. Daar kan je huid niet van verbranden – je krijgt slechts een gecontroleerde dosis – maar langzaam krijg je wel een gezonde en subtiele teint, zelfs in de winter. Benieuwd naar de andere voordelen?

Een portie vitamine D

Ook in het zonlicht word je blootgesteld aan UV-stralen, maar die schijnt natuurlijk niet elke dag. Een Sunshower zorgt daarom voor jouw dagelijkse, verantwoorde portie zon. Zonlicht is een belangrijke bron van vitamine D, die helpt bij het behoud van sterke botten en een gezond immuunsysteem. In ons klimaat heeft 90% van de Belgen in herfst en winter een tekort aan vitamine D. Een Sunshower kan de natuurlijke productie ervan in het lichaam stimuleren.

Goed voor je huid

De verwarmende infraroodstraling zorgt voor een betere doorbloeding van de huid en diepere weefsels. Dit ontspannende effect kan helpen bij het verminderen van spierspanning, het verlichten van pijn en het bevorderen van herstel na inspanning. De warmte van de infraroodlamp zet de huidporiën ook open waardoor deze beter en effectiever worden gereinigd. Daarnaast kunnen infraroodstralen bijdragen aan het verminderen van huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis.

De Sunshower maakt je blij

Zonlicht kan de aanmaak van serotonine stimuleren, een neurotransmitter die verband houdt met het verbeteren van de stemming. Een Sunshower is een vorm van lichttherapie die net zo bevorderend kan werken voor het humeur, ideaal in de maanden waarin je minder de zon ziet.

Veilige en makkelijke installatie

Een Sunshower kan eenvoudig geïnstalleerd worden in elke douche en bovendien volledig weggewerkt worden in de douchewand of in de hoek van je douche, afhankelijk van het model dat je kiest. Deze bijzondere infraroodstralers zijn ook speciaal ontworpen voor gebruik in natte ruimtes: het infraroodpaneel wordt gemonteerd in de douche en is helemaal waterproof.

Wil jij ook graag de positieve effecten van een Sunshower ervaren? Kom gerust langs in onze showroom om de verschillende modellen te ontdekken. Onze experten adviseren je graag.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.