Logo Infraroodexpert

Die rookplek buiten … iéts minder ongezond

Die rookplek buiten kan je werknemers ziek maken. Dat risico wil je natuurlijk beperken. Infraroodverwarming is de beste oplossing voor een verwarmde rookplek, om vijf redenen.
Een rookplek buiten verwarmen met infrarood.

Waarom investeren in een rookcabine?

Bedrijven, ziekenhuizen, openbare gebouwen en horecazaken hebben vaak buiten een overdekte rookplek. Niet dat de wetgeving hen daartoe verplicht: binnen roken mag niet, maar of de werkgever zijn werknemers of bezoekers faciliteert met een rookplek buiten, dat kiest hij zelf.

Er zijn goede argumenten voor een afgebakende rookplek buiten het gebouw:
  • Je wilt mensen niet ontvangen via een inkomhal waarnaast op elk moment van de dag werknemers staan te roken. Dat geeft geen goede indruk.
  • Je wilt vermijden dat je werknemers uitzwermen rond het gebouw en peuken achterlaten op de grond.
  • Je wilt een overdekte rookplek – zoals een rokerscabine, rookabri of rookoverkapping – want als de rokers door de regen niet kunnen roken zoeken ze creatieve oplossingen, die niet passen binnen het rookreglement.

Een verwarmde rookplek: beter voor uw business

Ga je nog een stapje verder om je rokende werknemers en bezoekers te accommoderen? Het is een goed idee om de rookplek buiten ook te verwarmen. Niet om roken te stimuleren, maar omdat je niet méér zieke werknemers wilt dan je gemiddeld in de winter al hebt. Rokers zijn immers sowieso extra gevoelig voor ademhalingsziekten. Als ze in de kou roken, verhoogt hun kans om ziek te worden.

Infraroodverwarming: waar rook is, moet geen vuur zijn

Welke verwarmingsoplossing kies je dan best? Want vanzelfsprekend wil je geen onhandig toestel dat veel plaats inneemt of te veel energie verbruikt. Infraroodverwarming is dan wat je zoekt:

  1. Infraroodstralen verwarmen de mensen, niet de lucht. Verwarming op gas en elektriciteit heeft wat tijd nodig om een ruimte te verwarmen, en in een halfopen hokje vraagt dat veel energie.
  2. Een infraroodverwarmingstoestel verwarmt meteen. Het kan zelfs aangesloten worden op een bewegingsmelder en timer. Zo wordt het toestel automatisch geactiveerd en bijvoorbeeld na enkele minuten alweer uitgeschakeld. Daarmee bespaar je heel wat elektriciteit.
  3. Een infraroodverwarming op maat van een rookplek kan zeer compact zijn. Het toestel kan bijvoorbeeld tegen de wand of aan het plafond bevestigd worden.
  4. Onze verwarmingstoestellen op infrarood zijn van topkwaliteit en kunnen prima voor langere tijd buiten staan.
  5. Een klein verwarmingstoestel met infrarood kan ook ‘mobiel’ zijn. Zo kun je het ‘s avonds weer binnenhalen of gebruiken bij een evenement als terrasverwarming.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.