Logo Infraroodexpert

Hoe industriële ruimtes goedkoop en gezond verwarmen?

Industriële ruimtes efficiënt verwarmen? Kies voor infraroodelementen. Rendabeler en gezonder alternatief voor heteluchtblazers. Verbeter comfort en efficiëntie.
Je industriële ruimte goedkoop en gezond verwarmen.

Heteluchtblazers: duur

Warmte stijgt. De warmste zone in je productiehal of magazijn? Die bevindt zich net onder het dak, meters boven de hoofden van je medewerkers. Die warme lucht verdwijnt dan ook nog eens razendsnel door het dak, omdat er vaak geen isolatie is om ze tegen te houden. Je blazer moet dan constant op hoog vermogen draaien om de hele hal warm te krijgen. Zo gaan ook je energieverbruik en je verwarmingsfactuur door het dak. Met infraroodverwarming ga je goedkoop en gezond verwarmen.

Ongezond werken voor werknemers

Heteluchtblazers dragen door het lawaai dat ze produceren niet bij aan een aangename werkomgeving. Ze blazen ook het stof in de ruimte constant door de lucht. En dat is slecht voor de gezondheid van je werknemers die allergieën of astma hebben. Bescherm hen.

Infraroodelementen: de ideale oplossing

Infraroodpanelen verwarmen niet de lucht, maar richt de warmte rechtstreeks op je werknemers en de objecten in de ruimte. Veel energiezuiniger dan hete lucht, want je verwarmt alleen de plaatsen die nodig zijn. De panelen hang je tegen de muur of aan het plafond. We hebben zelfs toestellen die 8 tot 10 meter hoog gemonteerd kunnen worden. Zo verlies je geen ruimte op de grond. Infraroodelementen gaan ook gemakkelijk 30 tot 40 jaar mee: ze zijn ijzersterk en corroderen niet, omdat ze zonder water werken. Zo kan je goedkoop en gezond verwarmen.  Lawaai? Stof? Geen sprake van. Ideaal voor een gezonde werkomgeving.

Victor Joseph verwarmt zijn magazijn met infraroodelementen

Victor Joseph is een groothandel in schoonheidsproducten voor kapperszaken. In het magazijn plaatsten we infraroodpanelen met kettingen aan het plafond vastgemaakt. Ze hangen zwevend boven de opslagrekken op 4-6m hoogte en de plaatsen waar de orderpickers de bestellingen samenstellen en klaarzetten voor transport. Doordat de stralingswarmte rechtstreeks op hen gericht staat, werken ze altijd in warme en comfortabele omstandigheden. Ook in de winter.

Je loods, magazijn of productiehal ook rendabeler en gezonder verwarmen? Contacteer ons. We komen gratis bij je langs om je ruimtes op te meten en te analyseren.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.