Logo Infraroodexpert

Bescherm je klanten en werknemers met infrarood

Bescherming na lockdown: Handen wassen, steriliseren essentieel. Infrarood oplossing voor personeel en klanten. Adres voor post-lockdown uitdagingen bij bedrijfsherstart.
Bescherm je klanten en werknemers met infrarood.

Luchtverplaatsing

Het coronavirus verplaatst zich dan wel via vochtdeeltjes, het kan in binnenruimtes ook enkele uren actief blijven in de lucht. Infraroodpanelen verwarmen objecten en personen maar niet de omringende lucht. Hierdoor wordt er, in tegenstelling tot convectieverwarming, geen luchtverplaatsing gecreëerd. Zodoende verklein je de kans dat het virus zich in je werkruimte of winkel verspreidt.

Steriliseren met infrarood

De vraag naar desinfecterende gels en ontsmettingsalcohol kende de afgelopen maanden een ongeziene groei. Maar zijn dit voor jou wel praktische oplossingen? Misschien beschik jij over omvangrijke machines die je dagelijks of zelfs meerdere keren per dag dient te ontsmetten. Of zijn jouw werknemers voortdurend in de weer met allerlei kleine instrumenten. Regelmatige reiniging met een desinfectiemiddel is in die situaties enorm tijds- en arbeidsintensief.Infrarood biedt een uitkomst voor dit soort van problemen. De afgelopen weken deed Infraroodexpert onderzoek naar het steriliserend vermogen van infraroodverwarming op mondmaskers met als doel de implementatie van dit systeem in een ziekenhuis omgeving. Deze tests verliepen uitermate positief.

Hoe gaat het in z’n werk?

In het bovengenoemde onderzoek werd uitgegaan van een set-up met een overhangend infraroodpaneel boven een tafel met mondmaskers. Met onze geavanceerde regeltechnieken kan vervolgens de oppervlaktetemperatuur van de tafel of objecten die gesteriliseerd moeten worden, nauwkeurig worden afgeregeld en gehandhaafd gedurende lange periodes.Heb je geregeld een groot aantal kledingstukken of kleine voorwerpen die moeten worden gedesinfecteerd? Dan kan je deze, net als in onze testcase, verspreid op een oppervlak leggen, onder een infraroodpaneel. Vervolgens voer je de temperatuur gecontroleerd en gelijkmatig op tot 60° of hoger. Door de plaatsing van verschillende panelen rondom een object, kunnen zo ook grotere apparaten en machines worden gesteriliseerd. Kijk hierbij wel steeds na welke temperatuur vereist is om het virus te doden op het materiaal in kwestie.

Ben jij op zoek naar praktische oplossingen om je werknemers en klanten te beschermen tegen besmetting? Contacteer Infraroodexpert en wij zoeken samen met jou naar de ideale set-up voor jouw bedrijf.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.