Logo Infraroodexpert

Geruisloze warmte voor yogaruimte van domein De Levensbloem

In De Levensbloem worden workshops gegeven, zoals yoga. Om de yogaruimte op een aangename en stille manier te verwarmen, kozen ze voor infraroodpanelen.
Geruisloze warmte voor uw yogaruimte.

Muisstille verwarming die geen afleiding biedt

In hun zoektocht naar de meest passende verwarming voor de yogaruimte, werden verschillende oplossingen overwogen. Klassieke centrale verwarming bleek niet ideaal. Wim Brusselmans: “Een verwarmingsketel en radiatoren tegen de muur nemen veel plaats in die we niet konden missen. Verwarmen met pellets leek ons een interessanter alternatief, maar zo’n kachel maakt best wel wat lawaai. Volgens mijn echtgenote An, die zelf yoga-instructrice is, veroorzaakt het te veel afleiding tijdens de lessen. De geruisloosheid die infraroodpanelen kenmerkt, vinden we een enorme troef en misschien wel dé belangrijkste reden waarom we uiteindelijk voor infraroodverwarming zijn gegaan.”

Infraroodpanelen gecombineerd met ledverlichting

Na een analyse ter plaatse door een vakman van Infraroodexpert en na advies over het meest ideale type van panelen, namen Wim en An een beslissing: “We kozen voor infraroodpanelen gecombineerd met ledverlichting. Ze hangen aan het plafond, geven meteen sfeerverlichting en nemen voor ons geen bruikbare plaats in. De mensen vinden de warmte heel aangenaam. Het vormt dus zeker een meerwaarde voor onze yogaruimte.”

Combinatie met zonnepanelen in de toekomst

Wim en An zijn tevreden over de service. Wim: “Na de vlotte bestelling bij Infraroodexpert hebben we de panelen zelf geïnstalleerd. Bij vragen konden we hen steeds contacteren. Het enige dat we een beetje missen is een thermostaat die zich aanpast aan de buitentemperatuur.”
Infraroodverwarming is een energiezuinige vorm van elektrisch verwarmen. Omdat de stralen niet als eerste de lucht, maar wel de personen in de ruimte verwarmen, heb je tot 50% minder energie nodig om een comfortabele gevoelstemperatuur te bereiken. Wie zonnepanelen heeft, kan zelfs bijna gratis verwarmen. Ook bij De Levensbloem is duurzaam omspringen met energie belangrijk. Wim: “Ik maak inderdaad plannen om onze elektriciteitsvoorziening op termijn aan te passen en in de toekomst zonnepanelen te installeren.”

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.