Logo Infraroodexpert

Een lagere energiefactuur dankzij infrarood- en zonnestralen

Niemand wil zich blauw betalen aan verwarming op gas in de koude maanden. Graag een duurzame en betaalbare energieoplossing om je woning te verwarmen? Dan is de combinatie van infraroodverwarming met zonnepanelen wat je zoekt. Dat leggen we even uit.
Een lagere energiefactuur dankzij infrarood- en zonnestralen.

Uiterst efficiënt

Allereerst: infraroodverwarming is sowieso een uiterst efficiënte verwarmingsoptie, ook zonder zonnepanelen. De infraroodstralen verwarmen namelijk objecten en mensen in een ruimte, in plaats van de lucht. Zo gaat er, in vergelijking met andere verwarmingssystemen, veel minder kostbare energie verloren.

Slimste elektrische verwarming

Bovendien werkt infraroodverwarming op elektriciteit, niet op gas. Kies je ook voor zonnepanelen, dan krijg je zelfs in de herfst en winter – wanneer je verwarming nodig hebt – een portie gratis energie van de zon. In tegenstelling tot oudere zonnepanelen wekken moderne zonnepanelen zelfs op bewolkte dagen al heel wat elektriciteit op. En die kan je dus gebruiken voor je infraroodpanelen. Zo verlaagt dus je energiefactuur, want je hoeft veel minder te betalen voor elektriciteit en gas.

Geen verrassende factuur

Schommelende energieprijzen, daar heb jij dan de volgende jaren weinig last meer van. De kosten voor elektriciteit of gas kunnen de pan uitswingen, maar met jouw zonne- en infraroodpanelen zit je safe. Die aankoop betaalt zichzelf terug.

De installatie van infrarood- en zonnepanelen is ook behoorlijk eenvoudig: geen breekwerken of aanpassingen aan muren of dak nodig. Ook in onderhoud is deze combo budgetvriendelijk: daar hoef je je amper zorgen over te maken.

Goed voor het milieu

Niet alleen is een investering in zonne- en infraroodpanelen financieel voordelig. De combinatie is ook een groene, duurzame keuze. Dankzij elektriciteit uit zonnepanelen hoeft die niet opgewekt te worden in kern- of steenkoolcentrales. Een woning is dus (deels) zelfvoorzienend in elektriciteit en minder afhankelijk van het reguliere elektriciteitsnet.

Infraroodpanelen verbruiken bovendien geen gas (een fossiele brandstof) en stoten geen CO2 uit. Ga je ook voor een thuisbatterij, dan kun je de opgewekte energie van overdag ‘s avonds gebruiken voor je verwarming. Zo kan je op bewolkte dagen nog steeds profiteren van de voordelen van je zonnepanelen.

Interesse?

Loop je warm voor infraroodverwarming met zonnepanelen, maar heb je nog vragen? Onze specialisten van Infraroodexpert helpen je graag verder. Zij kunnen je ook vertellen wat het verbruik van infraroodpanelen is, zodat je je aankoop van zonnepanelen daarop kan afstemmen.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.