Logo Infraroodexpert

De pluspunten van infraroodpanelen als badkamerverwarming

De badkamer is een van de centrale ruimtes in je woning, waar comfort, veiligheid en handig gebruik een belangrijke rol spelen. Infraroodverwarming is net daarom in de badkamer een perfecte keuze.

De pluspunten van infraroodpanelen als badkamerverwarming.

Weinig plaats nodig

In tegenstelling tot traditionele radiatoren neemt infraroodverwarming geen waardevolle wand- of vloerruimte in beslag. Je laat de infraroodpanelen eenvoudig aan het plafond of aan de muur installeren, waardoor je meer ruimte overhoudt voor de douche, het bad, de wastafel of kasten.

Eenvoudige installatie

Je badkamer is mooi betegeld? Wees gerust, voor de installatie van infraroodverwarming zijn geen ingrijpende breekwerken of ingewikkelde leidingen nodig. Infraroodpanelen zijn compact en licht, waardoor ze gemakkelijk te monteren zijn. Specialisten kunnen de klus van de volledige installatie klaren op enkele uurtjes tijd.

Efficiënt met energie

In tegenstelling tot convectie-verwarmingssystemen, waarbij de lucht wordt verwarmd en door de ruimte circuleert, verwarmt infraroodverwarming meteen de objecten en mensen in je badkamer. En nog meer efficiëntiewinst: infraroodpanelen kunnen ook een spiegel en/of verlichting zijn. Zoveel vliegen in één klap.

Snelle opwarming

Niemand houdt ervan om in een koude badkamer in de douche of in het bad te stappen, brrr. Infraroodverwarming zorgt voor een snelle opwarming waardoor je vrijwel meteen geniet van een aangenaam warm gevoel in je badkamer. Wanneer je infraroodpanelen inschakelt, beginnen ze zeer snel warmte uit te stralen.

Minder vochtige lucht

Vocht is een veelvoorkomend probleem in badkamers, vooral als die ruimte niet goed wordt geventileerd. Veel traditionele verwarmingssystemen werken deze vochtproblemen in de hand door de lucht in de badkamer te verwarmen. Hierdoor ontstaat er condensatie op koudere oppervlakken zoals ramen, spiegels of muren. Niet zo bij infraroodverwarming, want die warmt objecten rechtstreeks op. En dat vermindert het risico op schimmelvorming. Zo blijft je badkamer gezonder en schoner.

Infraroodverwarming biedt dus heel wat voordelen voor het verwarmen van je badkamer. Heb je graag wat meer info op maat van jouw woning? Contacteer gerust Infraroodexpert.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.