Opendeur weekenden met beursacties:
17 + 18 februari & 24 + 25 februari

Logo Infraroodexpert

Zo verwarm je budgetvriendelijk grote bedrijfsruimtes

Heb jij een grote ruimte in je bedrijf zoals een magazijn, een werkplaats of een productiehal? Dan weet je dat die niet makkelijk te verwarmen is. Medewerkers die er elke dag aan de slag zijn, voelen dat op koudere dagen. Benieuwd hoe je dat kan oplossen? Ontdek waarom infraroodverwarming de ideale keuze is voor grote bedrijfsruimtes..
Infraroodverwarming in grote bedrijfsruimtes.

Een van de grootste uitdagingen van grote werkruimtes is om ze aangenaam warm te krijgen. Je wil immers geen torenhoge energiefactuur door de hoge plafonds en gebrekkige isolatie. Bovendien wil je dat je medewerkers in comfortabele temperaturen kunnen werken, maar hoeven goederen of machines niet verwarmd te worden.

Geen klassieke chauffages

Een groot volume lucht verwarmen met klassieke verwarmingssystemen op gas, olie of elektriciteit is heel duur. De warme lucht rond de verwarmingstoestellen beneden stijgt en verdwijnt langs slecht geïsoleerde daken. De verwarming kan nooit even uitgezet worden en er zijn stevige temperatuursverschillen voelbaar. Dat is niet efficiënt en niet comfortabel.

Strategisch gerichte panelen

In tegenstelling tot klassieke convectoren wordt er met infraroodverwarming geen lucht opgewarmd. Infraroodstraling warmt rechtstreeks objecten en personen op, heel gericht, hoe slecht geïsoleerd of groot een ruimte ook is. Door de panelen strategisch te plaatsen, kan je specifieke zones in een magazijn of werkplaats verwarmen. Zo kunnen medewerkers op de plek waar ze werken genieten van een aangename warmte. Zones zonder medewerkers, opgeslagen goederen, materiaal of machines worden dan niet onnodig verwarmd.

Meteen een warm gevoel

Infraroodpanelen geven bovendien snel een warm gevoel. Bij klassieke verwarmingstoestellen zou eerst de lucht verwarmd moeten worden, voor mensen het wat warmer krijgen. In een grote ruimte met slechte isolatie lukt dat niet. Door de infraroodtechnologie hoeft de lucht niet verwarmd te worden.

Minder rondvliegend stof

Bij traditionele verwarmingssystemen wordt bovendien luchtcirculatie gecreëerd. Dit leidt tot stofverspreiding. Met hoesten of allergieën tot gevolg, voor mensen die daar gevoelig aan zijn. Door de directe stralingswarmte van infraroodpanelen wordt er geen luchtcirculatie meer veroorzaakt, tussen koudere en warmere lucht. Een schonere en gezondere werkomgeving kan zelfs leiden tot betere prestaties op de werkvloer.

Tot slot: heeft je bedrijf zonnepanelen? Dan is infraroodverwarming – dat werkt op elektriciteit – zeker een slimme keuze. De energie voor de toestellen komt immers van jullie zonnepanelen en niet van het net.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.