Logo Infraroodexpert

Geen bouwbeurzen? Zo kies je toch nog je ideale verwarming

Bezoek bouwbeurzen moeilijker, maar oplossingen beschikbaar. Ontdek verwarmingsmerken en opties bij Infraroodexpert’s gratis online webinar. Bespreek je vragen en renovatieplannen.
Geen bouwbeurzen? Zo kies je toch nog je ideale verwarming.

Kan infraroodverwarming als hoofdverwarming worden gebruikt?

Absoluut. Het multifunctionele karakter van infraroodpanelen laat ons toe om je verwarming volledig op jouw noden af te stemmen. Zo kan je onze panelen gebruiken als bijverwarming, maar kunnen ze eveneens als vervanging voor je klassieke, centrale verwarming dienen.

Met de juiste set-up zorgen wij dat je in elke ruimte, van je badkamer tot je woonkamer, snel de gewenste temperatuur krijgt.

Elektrische verwarming, is dat zuinig in gebruik?

De moderne infraroodpanelen die we in je woning installeren, verschillen sterk van de spilzuchtige “rode lampen” die veel mensen met infraroodverwarming associëren.De werking van onze infraroodpanelen zorgt ervoor dat alle opgewekte warmte ook zeer efficiënt wordt aangewend. Infraroodstraling richt zich op personen en objecten, niet op de omringende lucht. Enkel jij voelt dus de warmte van infraroodstraling, zonder dat de hele kamer hoeft opgewarmd te worden. Je hebt dus helemaal niet veel energie nodig om het aangenaam warm te krijgen, ongeacht hoe groot de ruimte. Bovendien heb je de mogelijkheid om de energieopbrengst van je zonnepanelen aan te wenden voor je infraroodpanelen. Op die manier moet je zelfs geen beroep meer doen op stroom van het elektriciteitsnet. Best wel zuinig dus, zo’n infraroodverwarming.

Hebben infraroodpanelen een lange levensduur en is er veel onderhoud nodig?

Infraroodpanelenzijn statische verwarmingselementen. Dat betekent: zonder bewegende delen en zonder verbrandingsproces. Het gevolg is dat er geen slijtage optreedt en er dus geen onderdelen zijn die na verloop van tijd aan vervanging of herstelling toe zijn. Met infraroodpanelen zit je dus goed voor jarenlange zorgeloze verwarming.

Heb je nog vragen? Bekijk onze online webinar!

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.