Logo Infraroodexpert

Zo maakt jouw bedrijf komaf met overschot aan zonne-energie

Liggen er zonnepanelen op of naast je bedrijfspand? Maar gaan er momenteel veel overschotten aan zelf opgewekte energie verloren? Benieuwd hoe jij je groene energie optimaal kan inzetten en langdurig kan besparen op je energiefactuur? We geven je graag wat uitleg in deze blog.
Zo maakt jouw bedrijf komaf met overschot aan zonne-energie

De ideale combinatie met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn nog steeds een uiterst slimme investering om zelfstandig in de energiebehoefte van je bedrijf te voorzien. Maar het optimaal inzetten van deze groene energie is door de afschaffing van de terugdraaiende teller wel wat moeilijker geworden. Infraroodverwarming is daardoor een slimme oplossing.

Hoe meer zelf opgewekte stroom je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd van de panelen. Maar hoe zorg je nu juist voor meer verbruik van je zelf geproduceerde groene stroom? De verwarming van grote kille bedrijfsruimtes is vaak een enorme kost. Daarom is het interessant om je zonnepanelen in te zetten voor de verwarming van je gebouwen. Door infraroodverwarming te gebruiken voor je energieoverschotten, verwarm je je kantoren, magazijnen, werkplaatsen … slim en efficiënt.

Gratis verwarmen

Infraroodverwarming is bovendien een erg budgetvriendelijke optie. Zowel in aanschaf als in gebruik. De installatie van infraroodpanelen is namelijk zeer eenvoudig. Zo zijn er geen grote breekwerken nodig waardoor je al gauw heel wat installatiekosten uitspaart. Daarbovenop hebben infraroodpanelen geen onderhoudskosten.

Maar ook het verbruik is een aantrekkelijke factor. Infraroodpanelen warmen namelijk enorm snel op. Bovendien geeft infraroodverwarming zeer gerichte stralingswarmte af waardoor het sneller (dan bij traditionele convectoren) aangenaam warm wordt in een ruimte. Zo heeft infraroodverwarming dus een relatief laag energieverbruik. In combinatie met zonnepanelen kan je je bedrijf eigenlijk gratis verwarmen.

Inzetten op ecologie en duurzaamheid

De populariteit van infraroodverwarming blijft toenemen. Dit natuurlijk door de stevige energiecrisis en het energiezuinige karakter van de panelen. Maar evengoed door het milieuvriendelijke aspect. Dankzij de combinatie van zonnepanelen en infraroodpanelen wordt het aandeel van vervuilende fossiele brandstoffen gereduceerd. Zo draagt jouw bedrijf ook meteen een steentje bij aan het milieu. Niet onbelangrijk aangezien ecologisch ondernemen steeds meer de norm wordt.

Benieuwd hoeveel jouw bedrijf kan besparen dankzij infraroodverwarming? Contacteer Infraroodexpert voor een offerte op maat van jouw bedrijf.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.