Logo Infraroodexpert

Verbod op alle fossiele brandstoffen

Het plaatsen en vervangen van stookolieketels is reeds verboden maar nu is er ook een verbod op aardgas voor grote nieuwbouwprojecten. De wetgeving rond deze vervuilende grondstoffen wordt strenger en strenger. België is dan ook volop bezig met de uitfasering van fossiele brandstoffen. Het doel is om stookolie en aardgas volledig weg te werken als mogelijke opties voor het verwarmen van onze woning en om te schakelen naar duurzame alternatieven.

Het aantal verwarmingsmogelijkheden neemt dus drastisch af en laat heel wat mensen met veel vragen achter. Zijn er eigenlijk nog wel duurzame en vooral betaalbare alternatieven beschikbaar?

Elektrisch verwarmen is de oplossing

Elektrisch verwarmen, met name infraroodverwarming, kan een oplossing bieden in elke woning. Infraroodpanelen zijn erg milieuvriendelijk en duurzaam. Zo draag jij eenvoudig je steentje bij aan een beter milieu zonder in te boeten aan wooncomfort. Bovendien is infrarood perfect te combineren met groene stroom. Zo heb je geen CO2 uitstoot en blijf je niet zitten met overtollige elektriciteit van je zonnepanelen. Win-win, toch?

Goed voor je portemonnee

Als je denkt dat elektrisch verwarmen onbetaalbaar is, hebben we goed nieuws voor jou. Infraroodverwarming is namelijk niet alleen milieuvriendelijk het is ook zeer voordelig. Want beschik je over zonnepanelen dan verwarm je je woning bijna gratis met infrarood. Geen nood, ook als je niet over zonnepanelen beschikt, blijft infraroodverwarming een betaalbare en energiezuinige keuze. Dit ligt voornamelijk aan de efficiënte manier waarop infraroodpanelen een ruimte verwarmen.

Bovendien zijn de panelen ook nog eens heel eenvoudig te installeren. Je bevestigt ze aan de muur of het plafond, steekt de stekker in het stopcontact en klaar. Breekwerken komen hier dus niet aan te pas. Zo bespaar je ook een heleboel op installatiekosten.

Wil jij graag een verwarming die in de toekomst niet fiscaal wordt afgestraft? Contacteer onze experten en we bekijken samen met jou wat de verschillende mogelijkheden zijn voor jouw woning.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.