Logo Infraroodexpert

Sta jij te rillen in je badkamer? Ga voor slimme verwarming!

Geen ochtendkou meer in de badkamer. Kies infraroodverwarming voor directe warmte. Begin je dag comfortabel en ontspannen met aangename temperaturen.
Sta jij te rillen in je badkamer? Ga voor slimme verwarming!

Wat is infraroodverwarming?

Infraroodverwarming kan je vergelijken met de warmte van zonnestralen, maar dan zónder UV. De dunne panelen geven warmtegolven af die personen, objecten en muren in de kamer onmiddellijk verwarmen. Dat is een stuk energiezuiniger dan klassieke verwarming die alle lucht in de ruimte verwarmt. De gerichte opwarming van een infraroodpaneel geeft je niet alleen sneller een aangenaam warm gevoel, maar bespaart je ook geld!

De ideale badkamer verwarming

Een snelle opwarming, is dat niet van goudwaarde in je badkamer? Na een bad of douche naar je handdoekrek rennen terwijl de rillingen over je rug lopen. Je vliegensvlug aankleden en vervolgens je badkamer ontvluchten. Dat klinkt niet echt ontspannend. Met een infraroodpaneel als badkamerverwarming kan het anders. Want als je uit de douche of bad stapt, drogen en verwarmen de infraroodpanelen je lichaam rechtstreeks. Je neemt rustig de tijd om je klaar te maken en wandelt volledig relaxed de deur uit. De stralingswarmte van infraroodverwarming voelt als de warme gloed van de zon of een haardvuur. Als je lichaam ’s ochtends al goed is opgewarmd, geniet je nog uren na. Zo trotseer jij vrieskou, wind en sneeuw als een baas.

Nog meer voordelen van infraroodverwarming in je badkamer

Geen schimmels – Met een klassieke convectieverwarming in je badkamer loop je veel kans op vervelende en vies uitziende schimmels. Dit komt omdat er een warme en vochtige atmosfeer ontstaat, die bovendien ook ongezond is. Maar níét met infraroodverwarming, want de stralingswarmte droogt direct de natte muren, waardoor schimmels geen kans krijgen.

Energiezuinig – Is elektrische verwarming niet duur? hoor ik je denken. Integendeel, met infrarood bespaar je energie én euro’s, want je badkamer warmt veel sneller op. Hierdoor moet je minder lang verwarmen. Beschik je over zonnepanelen? Dan kan je de energiekringloop sluiten en deze twee systemen laten samenwerken. Zo hoef je geen beroep meer te doen op het energienet.

Programmeerbaar – Heb je vaste uren tijdens de week? Dan kan je gemakkelijk je infraroodverwarming instellen om een half uurtje voor je binnenkomt al op te springen en vervolgens de rest van de dag uit te staan. Dit kan door de afzonderlijke, draadloze thermostaat die ieder paneel kan sturen. Hierdoor verbruik je uiteraard ook nog eens minder stroom.

Stopcontact volstaat – Voor elektrische verwarming heb je geen leidingen nodig. En dus ook geen grote breekwerken. Je plaatst de infraroodpanelen waar je wilt. Infraroodpanelen op je plafond of op je muur? Geen probleem. Het installeren van een infraroodpaneel is niet complexer dan een spiegel ophangen. Steek vervolgens de stekker in het stopcontact en klaar. Verwarmen maar!

Verwerk de infrarood verwarmingspanelen in de spiegel van je badkamer

Hoe zien infraroodpanelen eruit? Zoals jij het wilt. Het zijn dunne panelen in veiligheidsglas, verkrijgbaar in een kleur en afwerking naar keuze. Ze kunnen subtiel in een ruimte verwerkt worden maar je kan ze ook gebruiken als een extra, opvallend interieurelement. Wil je jouw infraroodpaneel volledig uit het zicht? Laat je paneel dan verwerken in je badkamerspiegel. Zo win je heel wat extra ruimte! Doordat de spiegel zelf ook verwarmd wordt, zal hij bovendien nooit meer aandampen tijdens het douchen.

Wil jij écht genieten van je ochtendritueel? Contacteer Infraroodexpert voor een infrarood oplossing op maat van jouw badkamer.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.