Logo Infraroodexpert

Schoortseen service

ÉÉN VASTE PRIJS VOOR GANS VLAANDEREN!
Vandaag bellen morgen Snellen ….

Deschoorsteenveger.be is de specialist op het vlak van schoorsteenreinigen, verwijderen van vogelnesten, plaatsen van roosters en herstellen/renoveren van schoorstenen! Wij zijn een bedrijf met jarenlange ervaring dat persoonlijk contact met de klant hoog in het vaandel draagt. We nemen ruim de tijd om onze werkwijze en alle toepassingen te bespreken. Ik sta er persoonlijk garant voor dat wij steeds proper en met veel precisie werken. U kan steeds vrijblijvend een gratis offerte aanvragen.

  • Vaste tarieven
  • Geen voorrijkosten
  • Afspraak op korte termijn

schoorsteenvegen

Indien de mogelijkheid er is gebeurt het schoorsteenvegen vanop het dak, zodat binnen alles netjes afgeplakt kan worden en vuil tot een minimum herleid wordt. Zelfs als de schoorsteen vanbinnenuit gekuist dient te worden, sta ik garant voor proper en goed werk. Daarna wordt ook de haard of kachel uitgekuist en gebruiksklaar gemaakt. Na het vegen wordt onmiddellijk het attest uitgeschreven.

  • kan zowel vanop het dak als langs onderuit
  • nemen het roet mee
  • met attest

Verwijderen vogelnesten, plaatsen van roosters

Laat minstens 1maal per jaar uw schoorsteenkanaal controleren op verstoppingen; ze kunnen namelijk kwalijke gevolgen hebben. Een vogelnest verwijderen doen we met een speciale nestboor, tegen een vast tarief ongeacht de tijdsduur die daarmee is gemoeid. Vervolgens reinigen we de schoorsteen en nemen alle afval mee. We adviseren na uitneming van het nest om een rooster of aeros trekregelaar te laten plaatsen, zodat uw schouw niet opnieuw als nestplaats kan dienen. Gelieve er wel rekening met te houden dat we een nest steeds langs onderuit moeten verwijderen en dat dit het nodige stof en vuil met zich meebrengt.

Plaatsen trekregelaars, roetschuiven, enz.

Voor het plaatsen van trekregelaars en dergelijke kan u ook steeds bij ons terecht, dit tegen vaste tarieven. Een trekregelaar zorgt voor een betere en krachtigere aanzuiging, ook bij slechte windinval. Hierdoor zal uw verwarmingsinstallatie een betere werking hebben en minder brandstof gaan verbruiken alsook rookterugslag beletten.
Roetschuiven hebben als grote voordeel dat je steeds via dit luikje in uw schoorsteen kan, zodanig wij bij u een propere reiniging kunnen garanderen en ook eventuele problemen met de schoorsteen kunnen nakijken.

Herstellen/renoveren van schoorstenen

Oude schoorstenen hebben vaak voegen die aan het verzanden zijn (voegen worden poreus) hetgeen lekkage tot gevolg kan hebben. Het is daarom ook levensgevaarlijk om een gaskachel of haard aan te sluiten op een bestaand rookkanaal dat lange tijd niet is gebruikt of gecontroleerd. Door de verzanding van de voegen kan terugslag van de rook optreden met een groot risico op koolmonoxidevergiftiging. In de meeste gevallen bijwerken van de voegen en cementeren van de losliggende stenen voldoende. De buitenkant van de schoorsteen kan vaak nog prima gerenoveerd worden door de voegen te slijpen en te hervoegen zodanig uw schoorteen er weer als nieuw uitziet.

Uw schoorsteen is al oud en vertoont lekkage, u durft uw kachel, haard of gashaard niet meer te gebruiken om ongevallen te voorkomen? De oplossing is eenvoudiger dan u denkt. Onze deskundige medewerkers kunnen in veel gevallen binnen één dag een nieuw schoorsteenkanaal aanleggen Er kan er een nieuwe inox flexibel schoorsteenkanaal aangebracht worden in een bestaand kanaal, zodat u weer jarenlang veilig kunt stoken. Als u geen schoorsteen heeft, dan kan er een dubbelwandig schoorsteenkanaal aangebracht worden waarmee u dezelfde dag al kunt genieten van een gezellig haardvuur, houtkachel of gashaard.

Kunnen wij je helpen?

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.