Logo Infraroodexpert

Welltherm zwevende bol 360 straling

Met een heatsphere infrarood verwarming heb je een prachtige design verwarming die als een zwevende bol zeker een toegevoegde waarde geeft aan je showroom, winkel of receptie. Dankzij het ronde concept van deze heatsphere verwarmen we de ruimte met rondom straling van 360°. Hiermee bereiken we dus alle muren en objecten in de ruimte. Deze hitte bal zal zeker een optische eyecatcher zijn in uw zaak.

Ook interessant voor U ? vraag vandaag nog GRATIS een offerte aan.

Infrarood verwarming bol.
ProductWelltherm heatsphere
Wattage800 watt
SysteemLange golf infraroodverwarming
Maten500 mm
Gewicht7 Kg
Element18 SR in siliconen isolatie
BeschermingsgraadIP 44
KeuringenTUV / CE
Voeding230 volt
Verkrijgbare kleurenWit
CapaciteitTot 12 m²
BevestigingPlafond
Garantie5 jaar
Specifieke eigenschappenLange golf infrarood verwarmingstoestel

Wat is infraroodstraling?

Infrarode energie is de pure vorm van straling die wordt door objecten geabsorbeerd zonder fysiek contact met de warmtebron of met de lucht binnen objecten en de bron. Infrarode golven bestaan in de zichtbare licht en in de microgolven van het elektromagnetische spectrum. Het beste voorbeeld van infrarood warmte is de zon. De zon produceert onzichtbare ultraviolette straling en deze stralen worden in warmte omgezet wanneer opgevangen door (dynamische of statische) voorwerpen – nadat door het koude, donkere ruimte zijn gereizen. Naast de zon, is de infrarode warmte degene die wij in de beurt van een vuur voelen of van een verwarmd stoep, dat infrarode golven heeft opgevangen. Hebt u uzelf wel eens afgevraagd waarom u in de winter het koud heeft, terwijl er 17 °C zijn, en in de zomer vindt u dezelfde temperatuur aangenaam? Dit komt doordat infraroodstraling verwarmen niet de lucht, maar de objecten. De warmte wordt opgevangen door objecten en afgegeven naar onze lichamen.

 

Is infraroodstraling veilig?

Veel mensen denken onmiddellijk dat straling schadelijk is voor de mensen, maar er bestaat een gunstige straling in tegenstelling tot de gevaarlijke straling. Infraroodstraling werkt als zonlicht, maar zonder de schadelijke ultraviolette straling. Er is geen ultraviolette straling (waardoor zonnebrand wordt veroorzaakt) of atomische straling (nucleaire wapens). Infraroodstraling is het energietype die een object of een persoon verwarmt en niet de lucht binnen een kamer. Zelfs ons lichaam geeft af door de huid infrarode energie van ongeveer 3 ~ 50 micron. Hoe erg kan dit zijn? Bovendien geeft deze straling geen gas af in de omgeving en veroorzaakt geen benauwde of stofvolle lucht. Uw muren blijven volledig droog en koude plaatsen kunnen aanzienlijk verminderd worden. Bovendien voorkomt schimmel op muur. In tegenstelling tot wat sommige mensen zeggen, de infrarode straling gezonder is dan een conventionele radiator omdat was het bewezen dat de infrarode straling vele voordelen voor de gezondheid brengt, wanneer wordt er gebruikt voor medische doeleinden, zoals passieve cardiovasculaire conditie effect, opmerkelijk calorie-inname en gewichtsbeheersing, spier- en skeletaandoeningen, coronaire hartziekten, arteriosclerose en hypertensie.

 

Wat is het verschil tussen infrarood verwarmingspanelen en conventionele radiatoren?

Ze werken op een totaal andere manier. Een infrarood verwarmingspaneel verwarmt niet de lucht, zonder de personen en objecten binnen een kamer. Dit maakt het infrarood verwarmingspaneel heel efficiënt omdat de warmte is onmiddellijk opgevangen door iedereen zonder verlies van warmte-energie gedurende het proces. Om deze reden, kunnen mensen in de ruimte de warmte voelen, zelfs als de wind binnen de kamer komt door een open raam.

Vergeleken met conventionele verwarmingstoestellen dat veroorzaken een verstikkend lucht, het infrarood verwarmingspaneel houdt de lucht schoon en comfortabel, zonder het met stof te mengen. Uw muren blijven droog, vrij van en koude plaatsen kunnen aanzienlijk verminderd worden.

Is het efficiënt? Zo ja, wat zijn de kosten?

Infrarode verwarmingspanelen hebben een zeer hoog rendement in vergelijking met conventionele verwarmingstoestellen en kunnen bijna 90% van de elektriciteit in werkelijke warmte omzetten met een minimum aan energieverlies. Omdat de warmte wordt door elektromagnetische golven geproduceerd, is de warmteproductiviteit bijna 100%. In combinatie met een thermostaat, is het energieverbruik drastisch verminderd door het in de wachtstand te zetten wanneer de ideale temperatuur van de kamer is bereikt. Aangezien de persoon kan de warmte binnen 5 minuten na het starten van het verwarmingspaneel al voelen, is het aanbevolen bij het verlaten van de kamer om het uit te schakelen. Op deze manier wordt het product efficiënter, zuiniger en milieuvriendelijker.

 

Kunnen wij je helpen?

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.