Logo Infraroodexpert

Boost je gezondheid met infraroodverwarming in je badkamer

De badkamer is de meest populaire ruimte in een woning voor infraroodverwarming, ook dankzij de gezondheidsvoordelen die deze toestellen met zich meebrengen. Infrarood wordt door medische specialisten niet voor niets gebruikt bij allerhande wellnessbehandelingen, denk maar aan infraroodcabines. Vijf wetenschappelijke voordelen op een rijtje:
Een boost voor je gezondheid met infraroodverwarming.

De functie van badkamers is geëvolueerd van louter functioneel naar een plek van ontspanning en wellness. Mensen hechten steeds meer belang aan het creëren van een comfortabele omgeving in de badkamer om tot rust te komen en zich goed te voelen. Uit je badkamer wil je helemaal verfrist en opgeknapt buiten komen.

Voor je bloedsomloop

Bij infraroodverwarming dringen de stralen door je huid in je lichaam. Je bloedvaten worden wijder, en zo komen deze stralen de bloedcirculatie ten goede. Een vlottere bloedsomloop kan helpen bij herstel en het verminderen van ontstekingen.

Voor je huid

Infraroodverwarming in de badkamer kan ook bijdragen aan het ontgiftingsproces van je lichaam. Door de doordringende warmte van infraroodstralen gaan je poriën open, waardoor gifstoffen en onzuiverheden die zich hebben opgehoopt, makkelijker vrijkomen. Daardoor krijg je een gezondere huid.

Voor je mentaal welzijn

Infraroodverwarming staat bovendien ook bekend om zijn kalmerende en ontspannende effecten. De aangename warmte van de stralen stimuleert de productie van endorfines, die stress en spanning verminderen. Een warme en relaxerende badkamer met infraroodverwarming is dus de ideale plek om te bekomen van een drukke dag.

Voor je spieren

Als je regelmatig last hebt van spier- en of gewrichtspijn, kan infraroodverwarming in je badkamer een verzachtend effect hebben. De warmte van de stralen dringt diep door in je spieren en gewrichten, waardoor de doorbloeding wordt verbeterd en pijn en stijfheid worden verminderd. Zo wordt infrarood ook door therapeuten gebruikt bij aandoeningen zoals artritis, reuma en spierblessures.

Voor een gezond badkamerklimaat

Tot slot helpt infraroodverwarming om een gezonder klimaat in je badkamer te creëren. Doordat er geen luchtstromen zijn, verspreiden stof, pollen en virussen zich minder. Dat geeft minder allergische reacties en werkt ondersteunend aan het immuunsysteem. Daarnaast is de lucht in je badkamer ook droger: er is minder kans op condensvorming en dus minder kans op schimmels.

Ben je overtuigd dat infraroodverwarming jou én je badkamer ten goede komt?
Contacteer ons snel voor meer info of kom langs in één van onze showrooms en ontdek al je opties: discreet aan de muur of het plafond, als decoratief element, gecombineerd met een spiegel of handdoekrek …

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.