Opendeur weekenden met beursacties:
17 + 18 februari & 24 + 25 februari

Logo Infraroodexpert

Bespaar je meer met gas of infrarood? Maak budget vrij voor de leuke dingen!

Bespaar op energie voor leukere uitgaven. Kies juiste verwarming, infrarood of gasketel? Ontdek jouw beste optie voor meer budget en plezier.
Bespaar op energie voor leukere uitgaven.

Gas vs infraroodverwarming: installatie

We beginnen bij het begin. Wat als je besluit om een verwarming op gas te laten plaatsen? Dan brengt dat een hoop breekwerken met zich mee. Er moeten leidingen worden getrokken en de gasketel moet worden geïnstalleerd. Dit zijn geen geringe werkzaamheden en daar staat natuurlijk ook een aardige installatiekost tegenover.



Bij infraroodverwarming gaat het iets sneller. Met enkele bevestigingspunten wordt het infraroodpaneel tegen de muur of plafond vastgezet en vervolgens steek je simpelweg de stekker in het stopcontact. Je installatie is klaar!



Je kan het infraroodpaneel zelf plaatsen of het door een installateur laten doen. Hoedanook duurt een installatie niet langer dan één uur en zijn er geen breek- of kapwerken vereist. Je plaatsingskosten zijn dus laag…of zelfs onbestaande! Weer wat extra euro’s voor project “nieuwe zomeroutfit”!

Gas vs infraroodverwarming: energie-efficiëntie

Gas is goedkoper dan elektriciteit. Maar dat betekent niet dat elektrische verwarming ook duurder moet zijn dan een gasverwarming. Het gaat er immers ook om hoe je energie-efficiënt je verwarmingsinstallatie werkt. Een gasverwarming zal alle lucht in de ruimte moeten verwarmen om het voor jou aangenaam warm te maken. In een grote kamer betekent dat heel veel energieverbruik om een plaatselijk effect te creëren. Er wordt onnodig veel warmte gecreëerd en dus ook veel energie verbruikt.

Infraroodverwarming werkt efficiënter. De stralingswarmte van infrarood richt zich op objecten en personen. Het verwarmt dus jou en alle materialen in de ruimte maar niet de lucht in de ruimte.

Een infraroodpaneel hoeft ook niet lang aan te staan om het gezellig warm te maken. Luttele minuten nadat je het paneel hebt aangezet, voel je reeds de warme gloed. Op die manier wordt de opgewekte energie veel beter benut en hoef je dus niet zoveel te verbruiken om eenzelfde effect te creëren als een kamer gevuld met warme lucht.

Gas vs infraroodverwarming: je verbruik managen

Je energiekosten onder controle houden doe je natuurlijk ook door secuur om te springen met je verbruik. Door bijvoorbeeld in te stellen dat je verwarming automatisch aanslaat wanneer (of net voordat) je thuiskomt en uitgezet wordt wanneer je het huis verlaat, vermijd je onnodig energieverbruik.

Om je verwarming op die manier te kunnen regelen, heb je wel een besturingssysteem nodig. Bij gasverwarming is hiervoor een apart domoticasysteem vereist. Maar ook dit gaat gepaard met de nodige kosten. Je moet dus eerst geld uitgeven, voordat je kan beginnen met besparen.

Bij infrarood zit de besturing meestal verwerkt in de panelen zelf. Zoals bij de Sunnyheat verwarmingspanelen. Deze zijn uitgerust met de “Intelligent Saving Temperature Controller” of ISTC. Een slimme, draadloze thermostaat die ervoor zorgt dat je panelen nooit meer verbruiken dan nodig is om de warmte in je woning constant te houden. Dankzij de combinatie van de thermostaat met een wifi module bedien je je panelen bovendien met je pc, laptop, tablet of smartphone. Met infraroodverwarming kan je dus meteen na installatie beginnen met te besparen op je volgende energiefactuur. En je vakantiebudget? Dat zie je stelselmatig toenemen!

Wil jij besparen op je energiekosten met een slimme, efficiënte verwarming? Contacteer Infraroodexpert en wij werken graag een oplossing uit, op basis van jouw wensen.

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.