Logo Infraroodexpert

Gezondheid

Infrarood, goed voor je gezondheid.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

De infraroodstralen van het lange type hebben een lichaamseigen golflengte. Dat maakt dat we met deze lange golfstralers op een natuurlijke wijze ons lichaam ondersteunen. Ons lichaam ervaart een sessie van een half uur infrarood als een half uur joggen: onze spieren warmen geleidelijk op, ons hart klopt sneller, ons bloed stroomt sneller en na verloop van tijd gaan we zweten.

 

Spieren & gewrichten

Infrarood warmt onze spieren geleidelijk op, zoals bij matig intensief sporten. De elasticiteit van de spieren verhoogt, waardoor de spanning vermindert. Die spanning is (vooral bij heel wat reumatische aandoeningen) de oorzaak van pijn. Bovendien zorgt de betere bloedcirculatie voor aanvoer van meer zuurstofrijk bloed. Spieren hebben nood aan zuurstof om te functioneren. Vooral voor wie door overbelasting last heeft van kleine scheurtjes in de spieren en gewrichten kan hiermee het genezingsproces aanzienlijk versnellen. Infrarood is ook nuttig voor sporters die comfortabel willen opwarmen. Zeker wie in de winter buiten wil sporten, heeft nood aan een goede opwarming van de spieren.

 

Huid

Ook onze huid heeft veel baat bij blootstelling aaninfrarood stralen. In de eerste plaats zorgt de vergrote aanvoer van zuurstofrijk bloed voor de snellere aanmaak van nieuwe huidcellen. Dode huidcellen worden verwijderd. Door deze positieve werking van infrarood gaat uw huid er stralend uitzien. Voor wie een gezonde huid heeft, is zo’n schoonmaakbeurt een fijne extra. Voor mensen die last hebben van eczeem of brandwonden kan infrarood echt het verschil maken. Net zoals bij de reumatische aandoeningen zal infrarood de oorzaak niet wegnemen, maar wel het genezingsproces ondersteunen en littekenweefsel verminderen.

 

Hart

Hoewel u er niet veel van voelt, moet ons hart tijdens een infraroodsessie hard werken. Het rondpompen van het bloed en het afkoelen van ons lichaam door zweten, vragen van het hart een behoorlijke inspanning. Dat maakt ook dat we zonder enige beweging aan onze conditie werken. Wie regelmatig sport, zal hier uiteraard geen effect van merken. Maar mensen die al jarenlang een passief leven leiden, merken wel dat hun conditie stap voor stap verbetert. En dat verlaagt de drempel om actief te beginnen sporten. Met infrarood doet u aan passieve conditietraining tot uw lichaam klaar is om te beginnen sporten.

 

Detoxen

Ons lichaam houdt heel wat afvalstoffen vast,zeker in een periodevan stress kunnen die zich opstapelen. Voelt u zich na een drukke periode vaak vermoeid, niet echt fit of zelfs teneergeslagen, dan kan het helpen om uw lichaam eens stevig te ontgiften. En dat hoeft echt niet met een zwaar dieet op sappen. Gewoon lekker ontspannen en flink zweten volstaat om al heel wat afvalstoffen af te drijven. Met infrarood kanu op korte tijd veel realiseren. Een kuur van drie sessies volstaat om zelfs na een lange of zeer hevige stressperiode weer helemaal fit te zijn en er stralend uit te zien.

 

 

Stress

Spanning in de geest leidt tot spanningen in het lichaam. Spanningen in het lichaam veroorzaken pijn, belemmeren ons in onze bewegingsvrijheid, maken ons moe en veroorzaken daardoor bijkomende spanningen in de geest. Een spiraal die ronduit nefast is voor ons geestelijk en lichamelijk welzijn. Infrarood pakt de spanning in het lichaam aan, waardoor u de spiraal al doorbreekt. Wij kozen echter ook bewust voor een omgeving waarin u ook geestelijk tot rust komt. De rust die uitstraalt van het hout, de aangenaam warme omgeving, een sterrenhemel met roterende kleuren en een zacht rustgevend muziekje helpen u om een half uur lang volledig tot rust te komen. Maak even tijd voor uzelf!

 

Kunnen wij je helpen?

Snelcursus infraroodverwarming?

Leer meer over infraroodverwarming in onze korte webinar die start in…

  • 00min
  • 00sec

Ontdek de toekomst van verwarmen met onze 15-minuten durende webinar over infraroodverwarming. Leer hoe deze innovatieve technologie jouw ruimtes efficiënt en duurzaam verwarmt. Mis de kans niet om te ontdekken hoe je energie bespaart en tegelijkertijd voor maximaal comfort zorgt.