Toepassingen

Stel u zit in de vrieskou in een skioord in de Alpen, de thermometer duid -15°C aan maar u geniet ten volle van de warme zonnestralen op uw gelaat en lichaam. Een heerlijke warmte is wat u voelt terwijl u geniet van een heerlijk sneeuw tapijt. Dit is de meest natuurlijke en oudste infrarood verwarming die er bestaat. DE ZON.
Infrarood straling is dus een natuurlijke bron van warmteoverdracht. De zon welke op 150 miljoen kilometer van de aarde verwijderd is heeft ongeveer 8,3 minuten nodig om zijn energiestralen tot op het aardoppervlak te krijgen. In deze energiestralen (ook zonnestralen genoemd) zit een volledig spectrum verwerkt, gaande van gewoon zichtbaar licht waardoor we het daglicht kennen, tot infraroodstralen welke onze planeet verwarmt en leefbaar maakt.
Wanneer deze infrarood straling een oppervlak raakt, komt er een massa energie vrij in de vorm van warmte, alle objecten zullen dus deze energie opnemen en omzetten in warmte, en zullen deze warmte verder afgeven naar andere objecten door middel van straling en stroming. De energie welke niet opgenomen wordt door dit object zal via reflectie zijn weg verder zetten naar het volgende object.

De energie welke wel opgenomen is zal worden omgezet in warmte en vervolgens doorstromen naar de koudere delen van dit object. Wanneer men dus een tafelblad verwarmt met infrarood straling zal deze warmte doorstromen naar de tafelpoten. Dit noemt men de wet van thermodynamica, de warmte stroomt steeds van hoge temperaturen naar lage temperaturen. 

meest vookomense toepassingen zijn; huizen, appartementen, hotels, bungalows / vakantiehuizen, renovatieprojecten, de horeca, slaapzalen, ziekenhuizen, rusthuizen, spa / wellness-centra, hot yoga studio's (Bikram), kantoren en zelfs in de landbouw - allemaal met optimale temperatuur controle en 0% brandgevaar. Newtechnics infraroodpanlen = eindeloze verwarming functies!

Elektrisch badkamer verwarming:

voor meer informatie druk op foto.

foto panelen:

voor meer info klik op foto.

stenen panelen:

voor meer informatie druk op foto

 

elektrische vloerverwarming:

voor meer informatie druk op foto.