Infrarood: de energiezuinige manier van elektrisch verwarmen

Is elektrisch verwarmen energieverslindend? Wel als u de oude elektrische verwarmingstoestellen gebruikt. Helemaal niet als u voor de verwarming van de toekomst kiest: infrarood verwarmingssystemen. Infraroodstraling is een vorm van elektrische verwarming, maar dan één die net veel energiezuiniger werkt dan de traditionele centrale verwarming. En dat heeft alles te maken met de manier van verwarmen én met de allernieuwste technologie.

Niet de lucht, maar eerst de objecten en personen

Doordat de onzichtbare infraroodstralen de materie in een ruimte opwarmen en niet de lucht is dit een veel efficiëntere manier van verwarmen. Er is tot 50% minder energie nodig om een ruimte met infrarood te verwarmen in vergelijking met verwarmen met gas. We voelen die warmte ook veel sneller net omdat ze zicht richt naar materie. Vergelijk het met het aangename gevoel van zonnewarmte, maar dan zonder UV stralen. Tevens hebben onze infraroodpanelen een PID regeling die ervoor zorgt dat het verbruik onder controle blijft.

Elektrische verwarming tegenover gas

Natuurlijk is de prijs per kilowatt uur van elektriciteit hoger dan gas, maar dan komt het erop neer om de juiste technologie te gebruiken en zo uw energiefactuur onder controle te houden. 

Wie gaat voor goedkope elektrische blazers die warme lucht produceren, betaalt zich blauw aan elektriciteitsverbruik. Ook accumulatoren die 's avonds opladen en overdag de warmte afgeven, jagen de kosten de hoogte in. Deze toestellen zijn zeer grote energieverbruikers en hebben meestal hun warmte opgebruikt kort na de middag zodat u toch nog op dagtarief moet bij verwarmen. 

Energiezuinige elektrische verwarming, de verwarming van de toekomst

Elektrisch verwarmen op basis van lange golf infrarood werkt helemaal anders. Het combineert vele voordelen: het  is uiterst energiezuinig, ecologisch verantwoord, het geeft een heel comfortabel gevoel van warmte (denk aan de infraroodcabine en infraroodtherapie) en heeft een weldadig effect op spieren en gewrichten.

Bij een gemiddelde woning wordt er 2000 Watt voorzien voor een ruimte van 25 vierkante meter wat overeenkomt met 80 Watt per vierkante meter. In tegenstelling tot een traditionele verwarming wordt er bij infrarood verwarming geen rekening gehouden met de kubieke meters maar enkel met de vierkante meters. Hoe beter de woning geïsoleerd is, hoe lager wij het vermogen kunnen berekenen.